Månedlige arkiver: oktober 2014

Tigertips: CASTRO – The River Need

castro_the_river2

I et lite stykke tid har det versert rykter på den utenomparlamentariske venstrefløy om at Israelvis’ samarbeid med “Life-Katja” på Random City-låta fra 2010, skulle bli kimen til mer søt musikk.

Som et håndfast bevis på at det var hold i ryktene, kom Castro med en singel forrige måned og nå er jaggu LPen her. Som sin aldrende navnebror er de ringrever i gamet. Der vår mann i Karibia er kjent for lange og tørre taler, er det bemerkelsesverdig spretten og melodiøs punkrock som gjelder for det norske bandet, og når det synges “compromise is cool” mer enn aner vi et snev av sarkasme.

Det er historisk og musikalsk umulig at ikke tankene henledes på tidligere prosjekter, som Katjas markante vokal i Life But How To Live It, eller Israelvis – og Ankor Wat – sin presise hardcorepunk. Når det er sagt er dette langt, langt fra noen flau jam med fallerte ex-rockere på Garbo Dancing.

Castro har releasefest på Pokalen lørdag 8.november og mens vi teller ned spiller vi på Tiger “The River Need” i fillebiter.

 • CASTRO på Tigernet
 • Og bruk anledninga til å komplettere Israelvis-samlinga her
 • Musikkvideo og greier; sjekk det ut:

  Tigertips: Scott Walker + Sunn O))) – Soused

  soused1

  Ny Sunn 0)) skive; en girer seg plystrende opp for intens droning, amplifier-støy og alt sånn stas. Men etter få sekund på “Soused” kicker Roy Orbisons tvilling fra helvete inn på vokal, og en skjønner kjapt at dette er en helt annen skål enn ens sedvanlige brukerdose ambient ekstrem-metal.

  Scott Walker har, gjennom godt over et halvt århundres virke (!), gått fra velpolert popmusikk til avantgardistisk lydkunst, med en mengde avstikkere på veien. Sunn O))) skal ha forsøkt å lure Walker med på et samarbeid i en årrekke, og han er på ingen måte redusert til noen statist på “Soused”.

  Det er som du har lagt en plan for å skremme en gammal mann, og ender med å bli frika ut sjøl. Visst er det litt corny, men samtidig er det både vakkert og truende. Walker drar med en demonisk opera-stil over Stepehn O’Malleys og Greg Andersons tungt distorta gitarer, inn i et tekstunivers som samsvarer med galskapen i musikken.

  Det er ikke ofte vi på Tiger oppfordrer folk til å tro på hypen. Denne gangen må vi det. Scott O))) er veldig bra.

 • SUNN O))) på Tigernet
 • Sjekk ut et lite utdrag her:

  Ukas klassiker: THE JAM – In The City LP

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  “Fuck a mod!” hoia du som ung. Men det var fordi du ikke hadde hørt In the City med The Jam. Det engelske bandet tok med seg pentøy og spilleferdigheter inn i punken, sammen med en uortodoks tilnærming til sjangeren og sporbare influenser av 60s beat, soul, blues og rockabilly. Som et lite nikk til mod’ens første bølge ca. ti år tidligere har Paul Weller og guttene hans sågar inkludert en liten snutt av Läderlappen-themelåta, som band som The Kinks og The Who også likte å more seg med.

  Og spøk til side, sjekk ut evergreens som Art School, Sounds from the Street – og sjølsagt tittelsporet.

  The Jam ga ut en pen rad med bra album fra 1977 og utover, men In The City er antakelig det beste. Den er en basisingrediens i katalogen til enhver som liker å vite hvor punkrocken sin kommer fra, uten at det av den grunn låter
  gubbete eller utdatert.

 • Skaff den via Tigernet
 • Kos deg gløgg med denne:

  Tiger dobbeltips: Hårda Tider / Night Fever – split og Night fever – Vendetta

  nightfeverHårda

  Det blei kanskje litt mye “episk crust” på punkscenene i Skandinavia en periode. Takk og lov er det noen som har holdt hardcoren sin stilrein under hele denne tunge tida. Av de ypperste representantene for disse er svenske Hårda Tider og danske Night Fever, aktuelle med både split og egen EP.

  Hårda Tider spiller hc så breialt det går uten at det blir harry. Banda har holdt jævla ekte sida 2007 og har en pen perlerad med utgivelser og konserter bak seg. Med den forrige fullengderen “Scandianvian Hardcore Insanity” har de skapt mang en pogo-session både bak og foran disken i sjappa; og med den ferske spliten med Night Fever følger de opp med samma mynt. “Född for at slåss, född for å vinna” vræles det på låta Född ADHD. Vi på Tiger står klint oppi ringen og heier.

  På den andre sida av split-skiva, og Öresundsbron, står Night Fever og hopper utålmodig. Bandet kom inn som en fulltreffer fra venstre for noen år tilbake og har seinere blitt en snakkis framfor alt etter sine hinsides liveshows. Men våre danske venner duger også på plate; New Blood fra 2009 har allerede inntatt sin plass i den nordiske punk-kanon. I dag fikk Tiger kloa i ikke mindre enn to ulike ferskvarer fra Night Fever; den overnevnte spliten med Hårda Tider, samt EPen Vendetta.

  Gode folk har venta på dette lenge, og vil ikke bli skuffa. Det er fortsatt aggressiv in yo’ face-hardcore som gjelder, men uredd blander Night Fever inn mer klassiske rock’n’roll-elementer, uten å bryte med sjangeren. Nå i høstmørket er det desto viktigere med musikk som får deg til å bite tenna sammen, brette opp erma og fly i synet på faenskapet – og nettopp til dette leverer Hårda Tider og Night Fever perfekte soundtracks.

 • HÅRDA TIDER på Tigernet
 • NIGHT FEVER på Tigernet
 • Gå bananas med Hårda Tider her:

  Ukas Album: Godflesh – A World Lit Only By Fire

  egenesedit

  Etter nok et nederlag i desember 2012 vender Godflesh tilbake med sin egen apokalypse.

  Takk og pris at ikke «A World Lit Only By Fire» ble en skamløs comeback-plate. Dette ligner mer på et sjakktrekk tilbake til start.

  J.K. Broadrick & G.C. Green sveiser sammen en taktisk revitalisering av det fundamentale hos Godflesh: svett og fysisk, men dødelig presis metall. Et industrielt inferno, likt de stagnerte fabrikkpipene i Birmingham som først spytta ut dette grensesprengende bandet mot slutten av 80-tallet.

  Nå som da er Godflesh antitesen til et jålete musikkideal. 25 år senere er det forbausende lite endring i maktforholdet mellom overfladisk, sminka showmusikk med trang til at alt skal fenge konstant, og musikk som hamrer en helhetsopplevelse inn i deg hvis du vier den tid. Og er det noe «A World Lit Only By Fire» er, så er det helstøpt.

  Comeback? Faen heller, dette er jo bandet vi har venta på i ti år. Vi og mange med oss, for det er få eksemplarer igjen i hyllene.

  Tigertips: Minialbum fra Årabrot

  FY081_800

  Det er klart vi må heise flagget når det slippes ny Årabrot skive på kjellerlabelen vår Fysisk Format!
  I Modi består av seks nye spor med bidrag fra medlemmer i Haust og Okkultokrati og er klam, infamøs metal av den sensuelle sorten. Vinylen kommer med en stor 8 siders booklet i LP format med tegninger av Johannes Høie.
  Dampende saker!

 • ÅRABROT på Tigernet
 • Hør to av sporene her:

  Nytt album fra Hombre Malo 14. november

  Hombre-Malo-band-2014

  Hombre Malo består av medlemmer fra Okkulotkrati og MoE og skal slippe andreskiva si 14. november via Disiplin Media.
  To låter har lekket så langt, sjekk ut en hos Metal Hammer Norge og en på New Noise Magazine

  Og her fikk vi jaggu en låt vi også – ekslusivt på Tigerbloggen:

  Vi har også gleden av å tilby en eksklusiv versjon på splætter vinyl limitert til 50x!

 • HOMBRE MALO LTD vinyl på Tigernet
 • Dette er en skive vi gleder oss til!!!

  DISIPLIN05

  Hombre Malo slippes på Disiplin Media som har offisiell norsk distribusjon via Tiger-underbruket Diger Direkte

  Ukas Klassiker: The Exploding Hearts – Shattered

  IMG_5637

  The Exploding Hearts havna midt mellom det meste. Bakpå omslaget til ”Shattered” finner du postadressen, men også nettsidene til både label og band. De rakk internettet, men de rakk aldri å få likes. Nå som folkenostalgien også har rukket å omfatte tiden RETT før Facebook, feirer vi det med å kåre ”Shattered” til Ukas klassiker på Tiger!

  Adam Cox startet opp The Exploding Hearts mens The Strokes og hele garage revival-greia forsøkte å rappe til seg Motown-rytmene og gitarvillskapen fra tilsynelatende tapte tider. Han kalte musikken powerpop, men den snille sjangerbetegnelsen er et skalkeskjul for det nærmeste man kommer ungdommelig råskap. Et navn har aldri vært mer slående; dette er eksplosiv rock, et galskapens galleri av melodi og riff hvor du får ingen tid til å sitte stille. Men det er også kjærlighet, tenåringsangst og et smilende faen-ta-deg til utro ekser og alfahanner. Alt i hop levert med en musikalsk teft som bare kids kan. Garage revival-sakene ligner The Hollies i forhold.

  Det erkeungdommelige ved The Exploding Hearts skulle vise seg skjebnesvangert, da tre av bandets fire ess døde brått i en bilulykke i 2003, alle tjue-og-noe år gamle. ”Shattered” ble eulogien deres, med upubliserte låter, singlene fra deres eneste fullengder ”Guitar Romantic” og noen remiksede utgaver av låtene som faktisk forsterker det utemmede uttrykket de var fullspekka med fra før. Skiva sitter i Tigers hyller og venter på at et nytt hjerte skal forelske seg.

  En søtsak fra skiva:

  Tigertips: Goat – Commune

  goat_commune2

  Legenden vil ha det til at Goat stammer fra den nordsvenske bygda Korpilombolo. Dette er nok bevisst tåkelegging av fakta, men at de har fått en eller annen mystisk åpenbaring ute i villmarka virker ikke usannsynlig.

  Begrepet “World Music” var ganske klamt til dette bandet ga det nytt innhold gjennom skiva ved dette navnet i 2012. Denne – for ikke å glømme en rekke vanvittige liveopptredener – har gjort Goat til et av de mest interessante skandinaviske banda for tida. Nå er endelig oppfølgeren Commune her, og våre maskerte venner fortsetter sin skamløse shopping av utflippa uttrykk fra mange verdenshjørner. Her er elementer av sløy ørken-blues, tyrkisk psych og noe som kan minne om suggerende raga, alt bakt inn i Goats særegne progrocka lydbilde og frike-estetikk.

  Sjøl om vi trives godt i våre grønnsåpeduftende og trendy lokaler i Hammersborggata finnes det stunder vi tenker på å komme oss ut av byn, kjøpe småbruk og lage kollektiv der unga kan løpe nakne rundt og vi kan dyrke vår egen mat. Dette kommer sjølsagt aldri til å skje, og i stedet drømmer vi oss dithen med Commune.

  Tiger sitter på et svært begrensa knippe bokser med en 5 x 7tommer-utgave av plata; spor opp din indre hippie og kjenn din besøkelsestid.

  Goat på Tigernet

  Sjekk ut en Tigerfavoritt fra plata her:

  Tiger eksklusiv: CASTRO – The River Needs LP med LTD 7″

  O salig fryd! Vi hører på den kommende Castro skiva med en finstemt blanding av historisk sus i øra og ungdommelig trang til å drikke seg full og slåss med poltiet!

  Bandet består av en bande med lang fartstid fra noen av de ypperste utøverne innen norsk punk og hardcore, nærmere bestemt Katja fra Life, But How To Live It? på vokal og ellers gromfolk fra Angor Wat og Israelvis.

  Hør en smakebit her på Tigerbloggen:

  Albumet kommer 31. oktober og kan bestilles her:

 • CASTRO PÅ TIGERNET
 • Obs! LP + 7″ versjonen finnes det i skrivende stund kun 7x igjen av. Første mann til mølla!