Månedlige arkiver: august 2014

Ukas Klassiker: POISON IDEA – Record Collectors Are Pretentious Assholes

poisonidea
Platesamlere er pretensiøse rasshøl, javisst. Men du kjøper ikke denne skiva fordi du skal stille den ut i stuevinduet ditt; du kjøper den for å spille den ihjæl – eller like sannsynlig fordi du har spilt den forrige du hadde i hjæl. Du kjøper den også fordi du skal på Blitz i kveld og se Posion Idea spille i Oslo for første gang sida den tida Turboneger var supportband. Eller du kjøper den som trøst fordi billettene blei utsolgt før du fikk slept deg til sentrum for å sikre deg en. Tiger sitter på en liten bunke re-issues av denne uovertrufne EPen fra 1984, så en kan trygt anskaffe denne i visshet om at den IKKE blir et samleobjekt i løpet av de neste åra.

 • POISON IDEA PÅ TIGERNET.NO
 • Ukas Album: Två Krig – Två Krig LP

  tvåkrigUkas
  Reint musikkmessig tar en ofte seg sjøl i å ønske at det var 1983 (minus den kalde krigen og den gryende jappetida og massearbeidsløsheten og sånn sjølsagt). Det er vanskelig å ikke referere til det forgangne 80-tall og Ebba Grön, nyveiv og postpunk og slikt når en hører Malmö-bandet Två Krig. Men samtidig så låter det forbausende friskt også. Om Håkan Hellström inngikk et kompromiss med Moderat Likvidation ville det hørtes ca. slik ut. Den sjøltitulerte debut-LPen havna gudskjelov på Tiger denne uka og vi har spilt den kontinuerlig siden.

 • TVÅ KRIG PÅ TIGERNET.NO
 • Tigertips: White Fang – Full Time Freaks LP

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det føles som det er dårlige tider for useriøs musikk… Man skal helst henge med hodet om man skal tekkes musikkjournalister og forståsegpåere. Alt hva de går glipp av!

  -Feks White Fang! Denne fleipete slacker gjengen fra Portland i USA lager latterlig effektiv lofi-rock (eller bro-fi som det visstnok kalles). Musikalsk hører vi avtrykket fra minimalistiske lofi-gudfedre som Devo og Suicide, men fremført med friheten og kulheten til Black Lips og Wavves. Digg!

 • WHITE FANG PÅ TIGERNET.NO