Månedlige arkiver: juni 2014

Ukas Album: Lower – Seek Warmer Climes

OLE-1066-Lower-Seek-Warmer-Climes-537x537

Lower har sakte men sikkert snike seg ut av den skitne punk-scena i København sin mørkaste undergrunn. Bandet har spelt saman sidan 2009 og har nyleg signa med Matador Records. Sjangermessig kan debutskiva, Seek Warmer Climes, plasserast innanfor post-punken, dog med ein relativt clean sound og eit rastlaust preg som gjer at det tidvis vert nærliggjande trekke linjer til hardcore.

Dersom du skulle få lyst til å sjå dette bandet live kan vi også nemne at det vitjar Tøyenparken og Øyafestivalen i august. Vi gler oss stort!

 • Kjøp den her!
 • Preview:

  Ukas Album: Eyehategod – Eyehategod

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Fra sumpen i New Orleans har Eyehategod brygget på uhemsk lyd i en halv mannsalder. Nå er de tilbake, ikke mindre enn fjorten år etter forrige skiva. Det har tatt såpass med tid at trommisen som spiller på skiva sågar rakk å daue før skiva kom ut. Men bandet holder trykket oppe like fullt!
  Sjekk førstesporet her:

 • EYEHATEGOD PÅ TIGERNET
 • Den selvtitulerte skiva byr på ubehøvla og rå metal spilt med hardcore punk-attitude, ikke ulikt våre egne Okkultokrati og Haust. Seige, bluesy sørstatssludge-riff møter noiserock-gitarvegger i et album av det kaliberet som virklig får røska opp i ryggrad og beinmarg.
  Dystopisk som nylagt asfalt, men groovy som bare juling!

  Anbefales på det varmeste til fans av overnevnte band, samt Melvins, Down og Crowbar.

  Tigertips: Brutal Blues – Brutal Blues LP

  bruttall

  Nokre gongar blir ein overraska over kor mykje lyd to menneske faktisk kan generere. Brutal Blues er eit godt døme på nettopp dette. Anders frå MoHa/Noxagt og Steinar frå Parlamentarisk Sodomi har slått seg saman for å lage teknisk grind med sinnsjuk trøkk. Musikken har kanskje ikkje så mykje med blues å gjere, men brutalt er det definitivt. Skiva er også til fryd og glede visuelt sett. Svart og blått silketrykk på sølvfoliert papir, samt trykk på omslagsplasten. Ein riktig konfektbit med andre ord!

 • BRUTAL BLUES PÅ TIGERNET
 • Sniklytt:

  Tigertips: HARABALL – Half Tux

  haraball

  Årest desidert feteste hardcore LP er her. HARABALL tar alt det de brygget på i de første sjutommerne og 2012-albumet Sleep Tall og foredler formelen sin enda et hakk. Enda raskere og mer frenetisk, men med masse fengende partier, hooks og en hel del maaad shredding fra gitarist Trond Mjøen!

  Gutta som tidligere har spilt i alt fra Tiebreak, Fairfuck og Euroboys har kommet over kneika der de overrasker alle (inkludert seg selv) at de fakstisk spiller reinspikka hardcore igjen og virker nå veldig selvsikre der de plukker inspirasjon fra øverste hylle når det gjelder kontemporære amerikanske hardcoreband fra undergrunnen og smir sin egen mer komplekse identitet. Det er vokalist Jon Eivind Eriksens hese, karakteristiske røst og rimelig sarkastiske tekster som virkelig gir HARABALL identiteten som løfter de opp i det ypperste sjiktet av nålevende band. Hvis det finnes noe rettferdighet i verden så bør denne plata finne veien inn i et hvert hjem med misstilpassa ungdom og feinschmecker-oldinger  over hele verden. Half Tux er nøyaktig den utblåsningen du trenger akkurat nå!

   

  haraballband

   

  Plata får 5/6 i Aftenposten

  hara-aft

  og 9/10

  hara-metal

  Avduking: Erik K. Skodvin – Flame

  Denne supereksklusive vesle godbiten kom nett ramlande inn på Tiger. Ryktet på gata seier at den er utsolgt i resten av verda, men ikkje få panikk. Vi har heldigvis eit opplag i bakhand. Slik ser coveret på vinylutgåva ut:

  Flare_-_Flame_LP

 • ERIK K. SKODVIN PÅ TIGERNET
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er også verdt å nemne at vinylutgåva inneheld både “Flame” og den føregåande skiva “Flare” i frå 2010.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  CD-versjonen:

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Film om Tiger og Fysisk Format

  På en vandring gjennom vårt digitale arkiv, snublet vi en dag over en film som ble laget om Tiger og Fysisk Format for noen år siden.

  Her blir det servert gullkorn fra Fysisk Format og Tiger relaterte band som Obliteraton, Rumble in Rhodos, Nils Bech, Pow Pow, Altaar, Okkultokrati, Haust, Kollwitz, Aristillus, Next Life og Le Corbeau.

  Et visst undergrunnspreg har den kanskje, men vi håper den er av interesse!

  Tigertips: Fucked Up – Glass Boys

  glass boys

  Toronto-bandet Fucked Up ligg som vanleg ikkje på latsida. Kort tid etter at “Year of the Dragon”, det nyaste bidraget i zodiac-serien kom ut, er dei no aktuelle med ny fullengder. “Glass Boys” er på mange måtar ei typisk Fucked Up skive. I motsetnad til forløparen, den særs originale postpunk-operaen “David Comes to Life” frå 2011, føyer “Glass Boys” seg naturleg inn i rekka av tidlegare skiver. Det må likevel nemnast at det ikkje skortar på originaliteten på denne utgivelsen heller. “Glass Boys” kjem nemleg i to versjonar. Ein vanleg, og ein limited edition som inkluderer ein ekstra LP med alternativ mix og trommer i half-time.

 • FUCKED UP PÅ TIGERNET
 • “Glass boys” er rask, melodiøs og uforskamma fengande. Nett slik Fucked Up skal vere. Her er ein liten smakebit:

  Ukas album: Satan’s Satyrs – Die Screaming

  last ned

  Ventetida har vore lang og hard, men endeleg droppa denne særs etterspurde knallskiva inn i sjappa. Satan’s Satyrs har kapra hjarta til mange metal-heads etter at dei starta å spele saman i 2009, og den smoothe miksen mellom heavy, doom, samt frekke innslag av punk kan få det til å rykke i rockefoten på omlag kven det skulle vere. Die Screaming er den andre fullengderen til dette bandet, men dei har også droppa eit par EPar og eit live-album. Dette er eit band å halde augene oppe for.

   

   

   

  Her kan du høyre ein aldri så liten smakebit: