Månedlige arkiver: mars 2014

Pakke fra PW ELVERUM AND SUN!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har vært så heldige at vi har fått inn en flott pakke fra Phil Elverum med masse flotte MICROPHONES- og MOUNT EERIE-plater. Blant annet den nye elektroniske skiva Pre-Human Ideas og Ocean Roar, som er følges-albumet til den steinflotte Clear Moon som var et av årets soleklare album på Tiger i 2012. Nå har vi altså alle de siste Mount Eerie-plate i lager, pluss utegivelsene fra bandet Elverum haddet før det, Microphones , reutgitt i sykt fine og forseggjorte utgaver på mannens eget plateselskap.

lookingatmounteerie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

UKAS ALBUM: NOTHING – Guilty of Everything

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Først gir Deathwish ut Deafheaven og nå følger altså Relapse med å gi ut NOTHING – Guilty of Everything. Metalfolket har oppdaget shoegaze for fullt ser det ut som! Debutalbumet til Philiadelphia-bandet lener seg støtt på My Blood Valentine-tradisjonen med massive, drømmende gitarer og fin, slørete vokal oppå. Nothing har også medlemmer fra Death of Lovers som ga ut en skikkelig synth-pop-perle på Deathwish nå nylig, så sjekk ut den også.

Produsert av Jeff Zeigler (Kurt Vile, War On Drugs, etc.)  Så med MBV og Jesu møter Appleseed Cast og Sunny Day Real Estate-melodier bør dette bli svært, pluss varme mange musikkhjerter i Tigerkretsen!

nothing-band-A389-shoegaze

Minneord om Tor Andre fra Andreas Tylden

tylden

Imorgen 29. mars, er det 10 år siden dødsfallet til Tiger-grunnlegger Tor Andre Knudsen. Vi markerer det med en minnekonsert på Pokalen/Vulkan og en serie minneord fra folk med et forhold til Tor Andre. Nå er turen kommet til Andreas Tylden, på Tiger mest kjent som drivende kraft i JR Ewing, One Tail One Head og Altaar.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • -Tor Andre var først og fremst en person som elsket å skravle. Aller mest om musikk. Han var en ekte musikknerd som brukte absolutt alle ressurser på å spre undergrunnsmusikk som, på den tiden, ytterst få hadde kjennskap til. Han var mitt første møte med DIY og åpnet med det dørene til en helt ny verden som senere skulle ha stor innvirking både musikalsk og personlig.

  torandre3

  -Jeg har veldig gode minner fra da jeg jobbet på Progress – i kjelleren hos foreldrene oppe på Ammerud. Han lagde alltid en helt fantastisk god vegetar gryterett jeg ikke har smakt siden. Fortsatt bitter for at jeg aldri fikk lurt til meg oppskriften.

  Minneord for Tor Andre fra Fredrik Bakkemo

  I anledning tiårsmarkeringen av Tiger-grunnlegger Tor Andre Knudsens dødsfall, publiserer vi en serie minner og kommentarer fra folk som hadde et forhold til han.

  Vi gir ordet til Fredrik Bakkemo, aspirerende familieterapaut, bodøværing og mannen bak Smart Patrol Records:
  Fredrik Bakkemo
  (foto Karl Halse)


  ”Progress Mailorder, du snakker med Tor André!”

  -Mitt første møte med Tor André var en annonse for Progress Mailorder i Musikkavisen Puls rett etter at Blitz Hits CDen fra 10-årsjubileumet kom ut. Det må ha vært i 1992. Jeg kan godt huske at den første bestillingen var de to første studioalbumene til Life… But How to Live It? på vinyl. Etter det ble det en tett relasjon. Tor André sendte mange pakker opp til Bodø og begynte etter hvert å ringe hjem til meg på foreldrene mine sin fasttelefon. Det ble lange samtaler om hardcore/punk og livet generelt.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • -Jeg husker jeg følte meg veldig sett av han til tross for at han holdt til på Østlandet og jeg bodde i nord. Jeg kan huske at jeg og Tor André reflekterte mye sammen. Tor André var opptatt av at Norge var et langstrakt land geografisk og at dette var en utfordring når det kom til å skape en tett scene. Tor André var alltid opptatt av at flere band måtte følge Life… But How to Live It? sin modell og spille hele Norge fra nord til sør. En kunne ikke bare reise på turné i Tyskland hvis en hadde som ambisjon om å få et navn også i Norge mente Tor André. Dette var veiledning som traff mitt hjerte. Da jeg senere gikk i gang med å hjelpe The Spectacle med å booke sine turnéer, var det alltid viktig å få inn spillejobber på Inndyr eller i Ørsta. Ofte var disse spillejobbene mye gøyere og viktigere enn de i København og Milano.

  -I 1996 husker jeg at jeg planla å reise til Oslo for å se en av So Much Hate sine mange avskjedskonserter. Jeg kan huske at jeg nevnte det for Tor André at jeg vurderte å ta turen til Oslo og kan huske at han skrev et brev tilbake om at jeg gjerne kunne bo hos han, men han spesifiserte et krav om at jeg ikke måtte spy ned hele leiligheten siden han og de andre som bodde der var sånn halvveis straight-edge. Jeg husker at jeg synes dette var en festlig invitasjon. Jeg endte dessverre ikke opp med å reise. Det skulle likevel vise seg at denne invitasjonen var åpen så lenge han levde…

  -Mot slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet skulle det bli utallige timer på madrass på gulvet i leiligheten til Tor André. Han var alltid på giversiden og det var aldri et nei i hans munn. En gang husker jeg vi sikkert var 15 personer som lånte leiligheten hans en helg i forbindelse med en konsert på Blitz, selv så dro han til foreldrene sine for å sove. Jeg tror det at jeg og de andre i min gjeng var fra ulike avkroker i Norge gjorde at relasjonen til Tor André ble helt spesiell. Tor André og Tiger ble vårt forankringspunkt i Oslo. Vi ble rask kjent med hele mennesket. Tor André kjente etter hvert begge brødrene mine og traff dessuten foreldrene mine.

  -Tor André var helt unik. Jeg tror det jeg satt aller størst pris på var at han hadde en evne til å utfordre meg og de perspektivene jeg hadde. Det gav grobunn til mange gode samtaler. Jeg savner han!

  Nytt album fra SWANS: To Be Kind

  Swans_To_Be_Kind

  Etter at SWANS gjenoppstod som bandmed albumet My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky  i 2010 har band-dirigent Michael Gira svingt pisken hardt over resten av gruppa og de følger like gjerne opp det fantastiske, gigantomane trippelalbummet The Seer med enda en trippelalbum-mastodont:  To Be Kind.

  Plata slippes 12. mai og er innspilt av John Congleton ved Sonic Ranch, som vistnok er verdens største innspillingsstudio med bomuligheter, i Tornillo, Texas. Med på laget har de fått med seg gjesteopptredner fra blant annet St. Vincent, Cold Specks, Little Annie og Bill Rieflin.

  Utgivelsen er varslet i seks forskjellige omslags-versjoner av forskjellige baby-hoder malt av kunsteneren Bob Biggs.

  Låtoversikt:

  1. “Screen Shot” 8:04
  2. “Just a Little Boy (for Chester Burnett)” 12:39
  3. “A Little God in My Hands” 7:08
  4. “Bring the Sun / Toussaint L’Ouverture” 34:05
  5. “Some Things We Do” 5:09
  6. “She Loves Us” 17:00
  7. “Kirsten Supine” 10:32
  8. “Oxygen” 7:59
  9. “Nathalie Neal” 10:14
  10. “To Be Kind” 8:22

  Forhåndsbestill plata fra oss her

  swans-group

  swans-wallpaper

  Tor Andre Minneord: Torgny Amdam

  Torgny

  I anledning minnekonserten 29. mars for Tiger grunnlegger Tor Andre Knudsen, tok vi en prat med Torgny – tidligere Amulet-vokalist, nå solo artist og generell kulturell kraftplugg – om hans forhold til Tor Andre:

  -Tor Andre tok det som for mange kun forblir en “ungdomsinteresse” og gjorde det til hele sitt voksne liv. Han skapte sin egen arbeidsplass med en tydelig og bevisst profil på hva slags musikk han formidlet og hvordan. Husker ham som veldig pasjonert på vegne av musikk han trodde på.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • Sjekk ut Grønn Extra fra siste skiva til Torgny:

  -Jeg husker den første samtalen vår var over telefon da han fortsatt bodde hjemme hos foreldrene sine og drev distroen sin derifra. Vi endte opp med å snakke i over en time om forskjellige plater og band vi digga. Som en ung hardcorekid var det fett å støte på en ildsjel som ham.

  Tiger Eksklusiv: Noxagt – A Drunken Person Kicked You…

  noxagt

  Vi fortsetter vår serie av ekslusive lytteopplevelser med en smakebit fra den nye Noxagt-skiva Brutage!

  Den episke tittelen “A Drunken Person Kicked You At The Station And You Had To Go To The Hospital.” er siste sporet på skiva og viser “en annen side” av Noxagt…

  Noxagt oppstod i Sandnes i 1999 som soloprosjektet til Kjetil Brandsdal, men fikk ordentlig luft under vingene når de ble til en trio med den originale besetningen bass, trommer og bratsj(!). Denne besetningen ga ut to skiver i 2003 og 2004 som begge er ubetingede klassikere. Minimalistisk, rått og fokusert. Dels nowave, dels noiserock, men hundre prosent egenarta. Etter dette fulgte de opp med en selvtitulert og noe undervudert skive i 2006, før det ble stille lenge.
  Ryktene har gått om en fjerde Noxagt skive og nå – nå er den endelig her!

  Samtidig med den nye skiva, slippes også en samleskive som bla inkluderer Noxagt’s Peel Session (det eneste norske bandet som gjorde en sådan).

  Begge skivene er utgitt på bandets eget Drid Machine Records distribueres til alle landets butikker av DIGER

 • Tilgjengelig fra Tigernet nå
 • Noxagt+A656051157553580

  Her er en smakebit til:

  Hør andre Tiger Eksklusiv spor her:

  Tor Andre minneord: HARABALL

  Vi markerer 10 årsdagen for dødsfallet til Tiger grunnlegger Tor Andre Knudsen med noen minneord fra folk som hadde et forhold til han. Her deler Vegard og William fra HARABALL noen av sine tanker. HARABALL spiller på Minnekonserten 29. mars på Vulkan


  -Tor André har betydd veldig mye for oss fra Kongsberg. Han var en original og herlig type. Snill, morsom, ekstremt ærlig og akkurat passe merkelig. Han gjorde en enorm jobb med å spre lite tilgjengelig, alternativ musikk ut folket, og han gjorde det kun av lidenskap.

  Vi husker godt en av de første handleturene da vi satt igjen med bl.a. Minor Threat, Fugazi, Youth of Today, Gorilla Biscuits og Life…but how to live it. Vi gikk helt nuts da vi hørte på detta i kjelleren til Vegard hjemme i Kongsberg. Vi var solgt. Hardcore – true till death … xxx

  William og Vegard:
  -Vi tok ofte toget, eller etter hvert, når vi var gamle nok, bilen inn til Oslo og kjørte opp til kjellerleiligheten han hadde i foreldrenes hus på Ammerud, tidlig 90-tallet. Det var en ny verden som åpenbarte seg da vi satt å bladde igjennom bunke på bunke med LP´er og 7″ere. Tor André satt på godbiter på platespilleren og anbefalte mye forskjellige ting, alt fra tidlig og sen 80-talls hardcore til mer obskure, merkelige og mindre bra ting. Husker han anbefalte Israelvis på det varmeste, som vi vel aldri kicka på…

  William:
  -Vegard endte også opp med Det Glade Vanvidd “surfin’ in beirut” 7″ som jo var av det obskure slaget. Men det var det som var så kult med han, han var så åpen og nysgjerrig og var opptatt av bredde, uten å bry seg nevneverdig med sjangerbegrensninger.

  william_photo_ThomasEkstrom

  Vegard:
  Husker timeslange samtaler på fasttelefonen, hvor vi prata om været og hvor digg det var å sitte inne og høre på musikk en varm sommerdag, og hvor vi fikk faderlige tips om band som Angst, Funny farm, Screaching weasel og mye mer.

  I år er det 20-årsjubileum for Abandoned-demoen – en tidlig Kongsberg-konstellasjon. Tor Andre ville gi ut demoen på progress records og hadde planlagt en Europaturné. Men gutta fikk angst av å tenke på å reise ut i det store utland og takka pent nei til den dealen.

  vegardholte

  William:
  Husker da vi spilte på Uffa i Trondheim med Fairfuck ca. 99/00. Vi har hønndrita og det ble en relativt rølpete gig for å si det forsiktig. Tor André kommenterte gigen: “dette var en av de morsomste konsertene jeg har vært på. Var ikke bra, på ingen måte, men herregud så morsomt. ”

  Husker også en Bonnie Prince Billy konsert på gamle SoWhat! tidlig 00-tallet: jeg kjeda meg litt og trakk bakerst i lokalet, der fant jeg Tor André smilende med en kaffekopp i hånda: “Du veit, detta gjør seg best på plate. Overhodet ikke vits i å se live.”