Månedlige arkiver: februar 2014

Nytt fra Satan’s Satyrs

blacksouls_cover_1024x1024

Amerikanske Satan’s Satyrs ga ut en av våre favorittalbum i 2012 med Wild Beyond Belief! som i være ører hørtes omtrent ut som Electric Wizard på speed! Nå kommer oppfølgerskiva i mai som skal hete Die Screaming og allerede nå kan man høre første smakebit i låta Black Souls. Og man kan høre en mer raffinert utvikling der bandet går sine egne veier, med enda mer snotty og hysterisk vokal og mer orgelgreier og weird shit. Vi gleder oss stort! Forhåndsbestill Black Souls 7″ som kommer ut 31 mars HER.

satan's

Tiger Eksklusiv: Beglomeg – Agent Steele

Foto: Magne Risnes
Foto: Magne Risnes/Nattogdag

Idag er det premiere på den nye Tiger Eksklusiv serien og vi kunne ikke kommet på noen bedre jomfru å ofre enn Beglomeg!

Det sju mann sterke bandet har det siste året bygd seg opp som et beryktet liveband og slapp en fremragende 12″ som var en av 2013s Mest Anbefalte Skiver på Tiger
Nå følger de opp med en ny tolvtommer på egen label som låter enda bedre: Større sonisk spekter, høyere presisjon og minst like forførende dekadent som før. Her sveipes lytteren gjennom store filmmusikklandskaper, gjennom huggende, dansbar kraut-kåtskap til den kosmiske jazzzrockens endeløse platåer av nytelse.

Sjekk:

Beglomeg – Drago Lanterna Danza/Agent Steele 12″ er ute IDAG!
Kjøp den på Tigernet
Slippfest på Ingensteds 28. februar.

Grav deg dypere inn i den musikalske materien med bandets egne ord om utgivelsen:
I disse dager besetter det ALTSEENDE ØYET MOONokkelen på og stirrer så det DIRRER, DIRRER, DIRRER. Solens fader befaler DEG opp fra ditt glinsende mørke. Og de okkulte SKIVENES gniss skal gi LIV til din tiss. Og de tuseninde sprakende, bølgende SLANGER hveser. Og de messingbelagte KJEFTENE peser. Og det brennende ØYET det freser. Gjennom ditt SKALL. Gjennom stål. Agent Steele er fortapt. Du skal gi deg hen til en urgammel kraft som BANKER og BANKER og BANKER, med dine lanker i lenker.Og et boblende blod salver dine SALIGE tanker. For LYSET slukker aldri, men LOKKER og rykker i brennende NYKKER. Pass deg for Mystic faces TÅRER. Denne kvelden skal du se de flyte på lilla HIMMEL.

Foto: Magne Risnes
Foto: Magne Risnes/Nattogdag
Se hele bildeserien hos Nattogdag

UKAS ALBUM: ANGEL OLSEN – Burn Your Fire For No Witness

angelolsen

Det er alltid en fryd når en artist tar steget opp fra veldig lovende til i full blomst, fullkommen låtskriver. Og det er nettopp det som har skjedd mellom den forrige ANGEL OLSEN-plata Half Way Home til årets Burn Your Fire For No Witness, som gnistrer med umiddelbare, klassiske låter. Bare i løpet av de fire første sporene har vi gått fra introspektiv folk-melankoli på Unfucktheworld, fengende slackerstøypop som Sonic Youth ville nikket annerkjennede til på Forgiven/Forgotten, via en stilsikker country-avstikker på Hi-Five og tilbake til den brutalt deppressive White Fire. Vi mister totalt pusten! En av årets sterkeste plater så langt! Bør fenge alle som har plater av Marissa Nadler, Jesse Sykes, Magik Markers,  Vashti Bunyan og Meg Baird i hylla.

Kjøp den HER

AngelOlsen2

Burn-Your-Fire-For-No-Witness-640x640

DET YPPERSTE INNEN LESESTOFF!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er ufattelig stolte av vår tidsskriftvegg akkurat nå! Sjekk ut helt nye nr av PERSONAL BEST på Marhaug Forlag, siste nr av ENO – NORSK MUSIKKMAGASINThe Wire: Adventures In Modern MusicRock-A-Rolla Magazine, Esben S. Titlands tegneserie “Tett, Ikke Trangt” og Maximum Rocknroll! Helt villt!

Sjekk det ut HER

tett ikke trangt

tett ikke trangt2 tett ikke trangt3 tett ikke trangt4

Sjutommer EPer: WITCHFACE, HOMBRE MALO, CRAZY WHORES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere norske band har sluppet sjutommer EPer den siste tiden som det er verdt å bite seg merke i. Vi har plukket ut tre av dem her!

Først ut er Witchface fra Sandnes:

witchface

Med EPen Skada For Livet debuterer WITCHFACE med det brak. 6 låter med frenetisk og aggressiv lo-fi, garage-punk som sender tankene til tidlig Reatards, GG Allen og  Brainbombs på 78rpm kjørt gjennom et Youth Attack records-filter. Med låter som Negavtiv Kniv, Antiliv og Kjip Av Natur settes standarden for anti-sosial, krass og dårlig stemning. Umulig å ikke digge! Idiotisk begrenset opplag på kun 100 ex.

Hør låtene her:

hombre

Norsk-franske HOMBRE MALO har holdt på et par år nå med roterende medlemmer på trommisfronten. Bandet har medlemmer fra tidligere Sons of Saturn, This Thing Called Dying og Okkultokrati og er kjent for sine blod-tighte live show og ustanselige turnering rundt i europa. En mini LP og to splitter har det blitt før denne nye EPen med to låter, Space Mermaids og Le Petit Livre Noir, som man sikkert kjenner igjen som gjengangere i livesettet deres.  Dundrende spacerock, stoner doom og post-hardcore i vakkert samspill gjør denne til en riktig godbit mens vi venter på debutalbumet som visstnok endelig skal være på vei nå i år.

Hør tittelkuttet her:

crazy

CRAZY WHORES er et nytt band fra Hamar-traktene som byr på 4 spor av typen rawk som vi er bortskjemt med av typen tidlig Turbonegro, The Good the Bad And the Zugly og Glucifer. Punk it up!

There aint nothin’ to do
Gonna beat up the next hippie I see
Maybe I’ll be beatin’ up you
Look out, baby here I comes

Sjekk det ut her:

WIRE i salg på Tiger nå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er med glede og stolthet vi kan meddele at det respektable, britiske musikkmagasinet THE WIRE er nå i salg på Tiger. Bladet har holdt det gående siden oppstarten i 1982 og har hele veien gått i bresjen for den utforskende, nye musikken. Om det så er snakk om jazz, elektronisk musikk, avant-garde, eksperimentell pop hip-hop eller klassisk,  “Cutting edge” er vel bare forbokstaven for hva bladte har fått til og hva de står for. Kjent for sine dybdeintervjuer, intrikate anmeldelser og viktige annonseseksjon har bladet satt standarden for hva man skal kunne forvente av topp musikkjournalistikk. Fortsatt relevant og viktig tårner THE WIRE i bladhyllene som en ekte bauta. “Adventures in Modern Music” indeed.

Kjøp det HER

wire

POX – s/t demo-kassett

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POX er et splitter nytt punkeband fra Oslo som har gitt ut en killer 5-låters demoteip. Inspirert av både nyere band som Vivian Girls, White Lung og Bleached samt eldre klassiske band som Misfits og Dead Moon er dette ultrafengende, akkurat passe skranglete og veldig cool. I likhet med Dark Times har også 2/4 av POX sitt utspring i miljøet rundt Bra Trommis og Radio Nova.  Det hele er innspilt og mikset av Pål Bredrup (Haust/Okkultokrati) og mastret av Trond Mjøen (Haraball/Haust). Låtene er korte, melodiske og raske og alt er unnagjort på null tid, noe som gjør oss sultne på mer! MER!

Kjøp kassetten HER

Hør låtene her:

pox

UKAS KLASSIKER: Kathleen Hanna – Julie Ruin

ukasklassiker_juleruin
Ukas klassiker er Kathleen Hannas prosjekt “Julie Ruin” fra 1998!

Kathleen Hanna er en fanebærer for riot grrl-bevegelsen – en radikal, feministisk utvikling av tradisjonell hardcore – og skiva “Julie Ruin” er kvist inn mellom de to musikalsk ulike, men vel så monumentale prosjektene hennes: Bikini Kill og Le Tigre.

Bikini Kill hadde gått lei av blod og juling hver bidige konsert, men Hanna var langt fra energitappet. Hun stengte seg inne, lærte ymse instrumenter samt sampling fra bånn, og her er resultatet: ankeret er i Bikini Kills konfronterende hardcore, men Le Tigres elektroniske eksperimentering er på vei inn. Hanna gikk fram uten å være forutinntatt og med barnlig lekenhet, og det kom ut andre veien som et særegent produkt av ei plate. Den soper på mange måter sammen det beste fra nittitallet.

Det er imidlertid en skam å kalle dette for en mellomstopp. Historien har sørget for at den stort sett glemmes, men “Julie Ruin” sitter trygt i Tigers hyller, klar til å eksplodere ut av noens anlegg. Bak coveret finner du nemlig Kathleen Hanna på sitt mest utålmodige – og dermed også sitt beste.

Hannas nystartede prosjekt, for anledningen også kalt “The Julie Ruin”, slapp nettopp debutskiva “Run Fast”. Nok et oversett pønkeopus, og like aktuell som hun alltid har vært. Med dokumentarfilmen “The Punk Singer” om Kathleen Hanna ferskt i minne fra fjoråret, kan man egentlig si at hun er mer aktuell enn noensinne.

Begge platene er selvfølgelig tilgjengelige på Tiger!