Månedlige arkiver: desember 2013

Ukas Album: Toy – Join the Dots

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ukas album denne gangen er andreskiva til det britiske psych-pop bandet Toy. Førsteskiva deres fikk mye god oppmerksomhet, men jammen tror jeg ikke de klarer å toppe det med denne skiva! Nydelige saker som får oss til å sveve inn i julehøytiden. Sjekk ut hele skiva her:

Ukas Klassiker: Rapeman – Two Nuns and a Packmule

rapemantwonuns
Ukas klassiker, Rapeman, er passende musikk nå i førjulstiden hvor det ligger i kortene at man kan bedrive litt eksess, trå litt utenom det gjengse, kort sagt: Gjøre en ekstravagant feiring av menneskets avskyeligste sider! Rapeman var bandet Steve Albini startet etter Big Black, men før Shellac og har hans umiskjennelige signatur når det gjelder både gitar, tekster og vokal. Men det som skiller Rapeman mest fra de andre prosjektene er rytmeseksjonen, kanskje spesielt trommis Rey Washam som også har spilt i Ministry og Big Boys. Det blir ikke slemmere enn dette!

Anbefaler forøvrig dette intervjuet med Steve Albini fra The Quietus

Hør hele skiva her:

UKAS ALBUM: BEASTMILK – Climax

beast

Et av årets mest spennede album kommer sent, men godt. Debutplata til finske Beastmilk på Svart Records balanserer på en knivsegg i grenseland mellom stor og popmpøs post-punk blandet med tyngre elementer inspirert av metal. Resultatet er en hyperfengede, drivende, melodisk skive full av umiddelbare låter. Det er skamløst og fett og vi spår at denne nok kommer til å dukke opp på en del årsbestelister når 2013 skal oppsummeres.

Beastmilk har altså gått den klassiske ruta fra å være kredd-omfavnet av metalundergrunnen til nå å bli hypa av Pitchfork og NME. Ikke ulikt suksesshistorien til svenske Ghost, men i et litt annet musikalsk landskap: Iskald postpunk møter goth-n-roll.

Med produksjon fra selveste Kurt Ballou (Converge, Kvelertak) sender bandet assosiasjoner til alt fra The Cult og Echo & the Bunnymen til Misfits/Danzig og Sisters of Mercy. Det er dystert, det er dansbart og forførende.

Bandet ble etablert i Helsinki i 2010 med medlemmer fra bla. Hexvessel. Vokalist Khvost har også vært involvert i norske Dødheimsgaard. Etter to sjutommere er endelig tiden inne for deres debutalbum.

Kjøp plata HER

Juletilbud for blakke musikkelskere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det nærmer seg den årlige julenedsmeltninga med høye kneløft og rett ned i kredittkortspagaten. Da er det jammen godt at Tiger slå to fluer i en smekk og kan bidra til å redusere stressfaktoren og komme med noen gode gavetips i samme slengen.

Ta en kikk på vår feiende flotte SALGSLISTE og sjekk ut hvilke høykvalitets-godbiter som går for en billig penge. Begrensede antall,  så her gjelder det å være lynrask på labben!

Fem Fæle Skiver som Føkker Opp Julestemningen!

burning-christmas-tree

For veldig mange er jula en tung og trist høytid tilbragt i ensomhet, døyvet ned av tunge rusmidler bak lukkede gardiner kun med selskap av en flimrende TV, postkassa tom for julekort og frossen ferdigmat i ovnen.

Vi har soundtracket som setter stemningen for nok en jule-misère! Her er fem skiver som tryller bort eimen av hygge raskere svint!

OB-GD17O2-001.pdf

1. BRAINBOMBS – DISPOSAL OF A DEAD BODY LPX2
Ekkel støyrock fra de svenske bygder. Selvhat, forrakt og verkende kroppsåpninger så det holder!

vatican
2. VATICAN SHADOW – REMEMBER YOUR BLACK DAY LP
Dysfunksjonell, kald dansemusikk fra en en alternativ dimensjon der Throbbing Gristle er superstjerner og Death in June blir spilt på frokost-TV.

Sunn-O-Black-One-album-cover-art-300x300
3. SUNN O))) – BLACK 1 LPX2
Bandets suverent mørkeste plate. Nå endelig reutgitt på vinyl igjen! Med gjesteinnslag av Oren Ambarchi, Wrest, Malefic oh John Wiese. Tåkelegger hele julagløggen og sender tordenskyer langt inn i julegrøten!

 

HOOD12500
4. V/A – Nekrothrash 7″
NEKROMATHEON, TÖXIK DEATH, DEATHHAMMER og CARNIWHÖRE har en ny sjutommer? Med eksklusive låter? Du får ingen hardere pakker til jul enn denne.

haustokkultokrati
5. HAUST/ OKKULTOKRATI – BLACK HOLE X-MAS 7″
En juleklassiker år ut og år inn. En jul for dønkerne, uteliggerne, freaksa og geeksa. No Christmas b/w All I Want For Christmas Is Glue.

TIGERS MEST ANBEFALTE PLATER 2013

mest anbefalte

Det er veldig mye god musikk som selger seg selv. Tilfeller der man allerede hørt om bandet, ventet lenge på ny plate, eller media skriver side opp og side ned om alt hva artisten til en hver tid foretar seg. Og så har man andre siden av spekteret: artister som er underrepresentert på radio, aviser/magasiner og som trenger et ekstra dytt. På Tiger er vi spesielt glad i mange slike artister. Tross alt er det de færreste som får omtale i de brede medier uansett, så når vi snubler over noe vi mener folk burde få med seg så føler vi oss pliktige til å tipse om det.

Gjennom hele året har vi ført nitid statistikk over hvor mange ganger vi har anbefalt plater og etter nøye saumfaring av data (unntatt de eminente Fysisk Format-utgivelsene) har vi herved kommet fram til den ultimate lista: TIGERS MEST ANBEFALTE PLATER 2013!!

iceage-youre-nothing-album-cover-300x300

20 ICEAGEYou’re Nothing LP

Danskenes oppfølgeralbum til knalldebuten fra 2011 tok noen runder før den satt seg, men så kunne vi ikke få nok av den. En overlegen, iskald post-punkplate, med spennvidde og sylskarpt, spenstig lydbilde. Det beste de har gjort til nå.

pissed jeans
19 PISSED JEANSHoneys LP

Tre album inn i karrieren er Pissed Jeans seg selv lik drivende noiserock med skrikende gitarer kombinert med bitre, humoristiske og på kornet tekster. Som Jesus Lizard møter Birthday Party. Bandets kanskje mest fengende plate så langt. Glimrende på Øyefestivalen også!

strager
18 THE STRANGER – Watching Dead Empires In Decay LP

Bak The Stranger-navnet har den gamle ringreven Leyland Kirby utfoldet seg fritt i et mørkt og svevende landskap. Grimt og godt på en gang. Bør falle i god jord hos alle som har Svarte Greier og Sunn O)))-plater stående i hylla.

hardskin
17 HARD SKIN On The Balls LP

Herregud du får ikke punk rock mer fengende eller allsangsvennlig enn dette! Slager på slager av den beste punken med glimt i øyet vi har hørt på aldri så lenge (har det virkelig gått 8 år siden forrige plate?).

hunx
16 HUNX AND HIS PUNXStreet Punk LP

Det er lett å rynke på nesa av Hunx og hans faktetete, over-the-top white trash, glam-, John Waters-skrudde, homofile, snottty punk, men ingen bør kimse av disse låtene her. Ekte underdog punk som er milevis fra hva mannen har drevet med før. Her har de skrudd opp tempo og aggresjonen noen hakk og leverer utelukkende hits!! Vi blir oppriktig glad av å høre på denne plata.

theeohsees
15 THEE OH SEESFloating Coffin LP

Noen band blir bare bedre og bedre for hver utgivelse. Få band har vært mer aktive og gitt ut mer regelmessig enn John Dwyer og hans Thee Oh Sees de siste åra, men er det mulig å være så konsekvent på høyden? Å levere så bra plater gang på gang? Vi er latterlig imponert og må bare konstatere at Thee Oh Sees har levert nok et garasjerock-mesterverk.

Hoax_LP-300x300
14 HOAXHoax LP

Debutalbum som riktig biter fra seg. Metallisk. blytung, piggtrådgitar hardcore met hat i blikket og blod i panna! Årets hardeste plate og årest mest omfattende innpakning også!!! Låter som gammal Trash Talk og Ceremony med et ekstra mosh-gir.

12 Jacket (3mm Spine) [GDOB-30H3-007}
13 WHITE FENCECyclops Reap LP

Etter den fantastiske samarbeidsskiva med Ty Segall i fjor følger Tim Presley aka. White Fence opp med en helt utrolig flott indie-perle av en plate. Cyclops Reap byr på vindskeiv 60-tallsaktig rock som en syrete utgave av The Who og The Zombies begravet under to tonn med fuzz og egenartet produksjon. Flere burde absolutt få øyenene opp for denne mannen.

chelsea-wolfe-pain-is-beauty-album-cover-press-300
12 CHELSEA WOLFE – Pain Is Beauty LP

En PJ Harvey for Tumblr-generasjonen? De tidligere platene hennes har levert tungsindig spøkelses-folk, men med denne plata går hun “electric” og burde få et bredt gjennombrudd med denne plata. Vokser bare på seg for hver eneste gjennomlytning. Hjemsøkende vakkert!

GD30OB2-N.cdr

11 WINDHANDSoma LP

Du skal ha god selvtillit for å tilføre stoner/doomsjangeren noe nytt, og om ikke Windhand gjør direkte det med sin andre plate her så spiller de i det minste med stor overbevisning og nok skamløshet at det låter veldig fett. Ta Electric Wizard og Sleep sine Black Sabbath-eskapader og tilfør en vokalist som høres ut som en kvinnelig, ung Kurt Cobain og dynk det med heavy røyksignaler og tunge sedativer så har du Soma! Årest suverent sløyeste plate.

kidkongo
10 KID CONGO & THE PINK MONKEYBIRDSHaunted Head LP

Ah… Kid Congo! Gitarist i The Cramps, Gun Club, The Bad Seeds etc etc. Utgitt flere plater under eget navn og senest med backinggruppa The Pink Monkeybirds. På Haunted Head bys det på eksentrisk, sofistikert og lekende garage-noir som får oss nærmest til å glemme alle tidligere bragder mannen har på samvittigheten. Dette er en utrolig kul plate!

514008bf17781.preview-300
09 THE GROWLERSHung At Heart LP

The Growlers fra California har holdt det gående siden 2006 og følger opp den utrolige Hot Tropics fra tre år tilbake med et helt strålende nytt album. Litt psykedelisk rock, litt country & western og litt garasjerock blandet med en av de fineste røstene vi har hørt siden Lee Hazlewood sjøl gjorde Hung At Heart til en av årest mest spilte og anbefalte plater i år. En skikkelig undervurdert godbit.

disappears-era1-300x300
08 DISAPPEARSEra LP

Fjerde album fra Chicago-bandet Disappears skuffer ikke. Det er monoton post-punk med vrange gitarer og dunkle rytmer som den fjerne adoptivfetteren til band som This Heat, Liars og Clinic. Drivende, mørkt og tåler mange runder på platespilleren så man oppdager stadig nye nyanser. Bandets klart beste plate så langt.

fidlar-st-lp-2012-mom-pop
07 FIDLAR Fidlar LP

Debutplata til denne unge amerikanske gjengen sjarmerte oss helt senk. FIDLAR står altså for Fuck It Dog, Life’s A Risk. Tenk et ungt, hormonelt Black Lips med fullt øs hele veien! Sprengte garasjerock-låter over fartsgrensa der vi er ganske sikre på at 95% av alle låtene handler om å ruse seg og ha det fett. Helt umulig å ikke like denne plata. En framtidig festklassiker.

300-uncle-acid-and-the-deadbeats
06 UNCLE ACID & THE DEADBEATSMind Control LP

Engelsk, okkult 70-tallsrock-revival vil ingen ende ta. Uncle Acid er hakket vassere enn de fleste. Som Black Sabbath skrevet av Beatles-fans er en ganske dekkende beskrivelse. Den starter mindre umiddelbart enn forgjengeren Blood Lust, men fra og med låt nr 3 så er det bare hits resten av skiva!

2f2d80beff3cdcb08256ee3183256ec3
05 BEGLOMEGSabzi/ Zombie Tapaz 12”

Fra livefavoritter i Oslos undergrunn til å finne på i hvert eneste hjem med god smak. Verden bør lige for Beglomegs føtter etter denne utrolige brakdebuten av en EP. Vi har sikkert spilt disse låtene tre tusen ganger og vi går ikke lei. Forførende rytmer, frenetiske saksofoner, buktende natteliv festet på plate. Herregud for en skive!!

umo
04 UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA II LP

Det virker som om Tame Impala og Dungen er navn de fleste husholdninger her til lands har fått med seg, men ikke alle har oppdaget at det er Unknown Mortal Orhestra som har gitt ut årest pop-plate i samme sjanger. Vi har forsøkt å gjøre noe med den saken med å rope høyt og lenge om dette superfengende mesterverket av ei plate. Det er syrete, det er snodig og det er fordømt fint!

destruction-unit-deep-trip-300x300
03 DESTRUCTION UNITDeep Trip LP

Med tidligere forgreninger til både The Reatards og andre Jay Reatard-relaterte prosjekter har Destruction Unit eksistert med sporadiske utgivelser i over ti år, men først i år ble de virkelig et band i verdensklasse. Mellom albumet Void som kom i februar og Deep Trip i august tok Destruction Unit kontroll på den hardere delen av garasjerock/shoegaze/psych-rock og kverner det hele opp til en vegg av lyd. Umulig å ikke la seg blåse av bannen av dette bandet!

fuzz-self-titled-album-cover-art-ty-segall-300x300
02 FUZZFuzz LP

Ty Segall overgår seg selv og har med sine kumpaner i FUZZ levert en rockeplate som knuser elle konkurentene. En dæsj Blue Cheer, en bøtte Cream og bland det sammen med en pinsj med Black Sabbath og man har oppskriften på classic rock sånn som det skal låte gjennom et Ty Segallsk filter! Det groover så hardt som det aldri har gjort siden 1973!

purling-hiss-water-on-mars-lp-2013-drag-city
01 PURLING HISSWater On Mars LP

Det er nesten så vi hadde glemt hvor fint slacker-pop kan være når det gjøres riktig. Etter en periode på slutten av 90-tallet der gud og hvermann og hvert eneste lille tettsted skulle ha sine egne Dinousaur jr./Sebadoh/Teenage Fanclub-band ble rett og slett sjangeren overmettet. Men nå når det har gått litt tid og vi har fått det hele litt på avstand så er det perfekt timing med denne type musikk igjen. Her rendyrker ikke bare Purling Hiss formelen, de foredler den og nærmest overgår sine forbilder en høy gang. Det låter så enkelt, men dette er topp, rendyrket og særegen musikk for en ny generasjon av kreative døgnedikter.

Mange av skivene er (selvsagt) ikke på spotify, men noen av dem finner du her:

Ledig stilling på Tiger

sign3

Tiger er en uavhengig platebutikk som har holdt til på baksiden av Folkets Hus ved Youngstorget siden 1996.
Vi gjør vårt beste for være en kompromissløs og egenartet platebutikk, et sted musikkinteresserte kan meske seg i nisjenytelser og elitistiske gleder. Ved siden av sjappa driver vi også nettbutikk/postordre og plateselskapet Fysisk Format.

2014 skal bli året Tiger når nye høyder og da trenger vi en ny ansatt til å stå i butikken.

Du må et stort musikalsk engasjement, formidlingsglede og evnen til å sette en egen musikalsk agenda.
Det daglige arbeidet vil bestå i salg, kundeservice og rydding av butikken, men du må også kunne bidra til markedsføring og strategiske planer.

Personen vi søker etter er:
-Ryddig, pålitelig og fokusert
-Utadvendt, sosialt offensiv og hyggelig
-Kunnskapsrik, men åpen og ivrig etter å oppdage ny musikk

Som ansatt på Tiger vil du muligheten til å påvirke musikkhistoriens gang. Via våre kunder og samarbeidspartnere vil du treffe og samarbeide med de mest engasjerte og interessante menneskene innenfor musikk i norge idag.

Stillingen er på 70%.
Lønn etter avtale.
Ønsket starttidspunkt: 15. Februar.

Send CV og en presentasjon av deg selv med begrunnelse for hvorfor vi bør ansette deg.
Søknaden kan leveres personlig på papir i sjappa, per epost til kristian@tigernet.no eller i brevsform til Tiger Safari AS, PB 8828 St Olavsplass, 0130 Oslo. Spørsmål kan sendes per epost.

Søknadsfrist 10. januar.
Vil du vite mer om Tiger kan du lese litt om bakgrunnen her

Southern Lord under grana?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Blir det noe Southern Lord under juletreet hos deg i år?
De har ihvertfall gitt oss noen solide utgivelser nå på tampen av året. Fint å se selveste Black 1 av SunnO))) repressa i all sin læraktige glamur. Black 1 må vel være den SunnO))) skiva som skårer høyest blant den harde kjernen av fans? Sjekk ut her:

I tillegg slippes en eksklusiv liten vinylsak fra Wolves in the Throne Room: Låtene Prayer Transformation og Thuja Magus Imperium fra Celestial Lineage skiva i opptak fra BBC.

Southern Lord på Tigernet