Månedlige arkiver: oktober 2013

FUZZ LP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har ropt mye og høyt om unge Ty Segall fra San Fransisco i butikken de siste årene. I løpet av sine 26 år her på jorda har han fått til mer og gitt ut fler plater enn de fleste musikere bare kan drømme om. Det er også fort gjort å avfeie en så stor katalog som dokumentasjonsbehov eller simpenthen “filler”, men fakta er at mannen har gitt ut noen av garasjerockens aller sterkeste plater de siste årene og det er ikke utenkelig at mange av dem vil bli ståenede som klassikere også i framtiden.

Så langt i år har han kune gitt ut ett album under eget navn (i fjor ble det hele tre – alle sammen var fantastiske) og 2013 skulle liksom bli et hvileår. Slik ville det seg sedvanlig ikke. Sammen med Charlie Moothart (kjent fra Culture Kids, Charlie and the Moonhearts, Epsilons, The Perverts og ikke minst Ty Segall Band) og Roland Cosio (Epsilons, Charlie and the Moonhearts) ga deres nye band FUZZ først ut en singel ganske anonymt, men det tok ikke langt tid for folk å gjenkjenne røsten som Segalls. Og selv om han i dette bandet gjemmer seg bak trommesettet er det nok en gang han som stikker av med oppmerksomheten.

I motsetning til tidligere prosjekter som har hatt dype røtter i 60-tallsmusikk, tidvis karakterisert som infernalske tolkninger av både The Beatles og The Kinks, men med råere, drøyere og mer voldsom produskjon har hans nye band FUZZ omfavnet musikk som skråver over i 70-tallets buldrende, varme gitarer og tyngre orkestrering. Inspirasjon fra band som Black Sabbath, Cream og ikke minst Blue Cheer ligger milevis tjukt utenpå låtene til FUZZ, men de slipper unna med det ved å spille høyt nok, rått nok og virkelig klemme til på pedal-brettet. Det låter mye friskere enn bare et tributeband, og akkurat som de tidligere har gjort for 60-tallet er Ty Segall og Co. også iferd med å vri opp 70-tallskluten i sitt eget garasjerockinspirerte oppvasksvann. Resultatet er ubeskrivelig fett og helt fordømt essensiellt!! Pluss årets platecover også??? Fans av nyere 70-tallsaktige band som Uncle Acid & the Deadbeats, Kadavar, Purson og Orchid bør sjekke ut denne.

En STERK kandidat til årets utgivelse her på Tiger!!

 

Kjøp den her

UKAS TILBUD: CATHEDRAL – The Last Spire LP

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas flotte tilbud kommer i form av engelske veteranbandet CATHEDRAL sin plate “The Last Spire”. Lee Dorian (ex-Napalm Death) & co. har holdt det gående siden 1989 med sin retro-doom inspirert av Candlemass, Sabbath og Pentagram etc. Dette er deres siste (og en av deres beste). Vi gir rabatt og kjører gladpris.

Tilbudet gjelder så langt lagret rekker!

Kjøp den her

Pelican vinyl i hus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yes! Da var den her: En av årets mest etterlengtede vinylutgivelser for post-rock fansen! Dette er Pelicans femte skive og mange år har gått siden de mer eller mindre fant opp postmetal-sjangeren (eller postrock med metal elementer om du vil). Mange band har fulgt opp formelen, men på Forever Becoming er det tydelig hvem det er som gjør det best. Hør selv:

I HUS PÅ TIGERNET NÅ!

Ny Årabrot EP i salg nå!

IMG_1615
Ikke før har vi fått svelgt unna Årabrots strålende sjette album, før de følger opp med et monster av en EP. Dette er en i kjent Årabrot stil, og i likhet med I Rove og Mæsscr EPene rommer den ytterpunktene i Årabrot-universet: En kjapp og catchy punk-rocker som sender tankene til Swell Maps, en ren støyorgie og en 15 minutters monoton episk fortelling som sender tankene til Swans og Einsturzende Neubauten.
500x på hvit vinyl!

I SALG PÅ TIGERNET NÅ

NY BRAINBOMBS LP og BÄDDAT FÖR TRUBBEL EP!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hurra hurra! Jul og nyttår på en gang! BRAINBOMBS har ut ifra intet sluppet en helt nye dobbel-LP kalt “Disposal Of A Dead Body”, med krass, menneskefiendtlig og sjarmerende støyrock som bare de kan det. Låter som klassisk Brainbombs! Helt gull!!

Og ikke nok med det, alles favorittsvensker i BÄDDAT FÖR TRUBBEL har også en helt fersk firelåters EP ute (på rød vinyl)! Begge to på kvalitets-etiketten SKRAMMEL! Vi sprenges av glede!!!

Hør på Bäddat För Trubbel EPen her:

Kjøp platene her

 

 

TOMBSTONES – Red Skies and Dead Eyes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nytt buldrende breialt album fra de etterhvert så rutinerte stoner-spesialistene i TOMBSTONES. Tuftet på solide doser klassiske band som Sabbath og Pentagram til mer moderne band som Goatsnake og Sleep ispedd nyere, mer slagkraftig produksjon byr bandet opp til 6 shamanistiske spor med den feiteste, seigeste rocken akkurat nå! Soleklart bandets beste så langt!!

Kjøp plata både på CD og LP her

Ukas Klassiker: Reagan Youth

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reagan Youth fra New York var og er et av de mest markante hardcorebandene, med en mildt sagt spisset politisk profil. Band de delte scene med og ligner på, som Dead Kennedys og MDC, er vedtatte klassikere idag. Nå er det på tide at Reagan Youth får den oppmerksomheten de fortjener!
Vol.1 og 2 av diskografien er i lager nå

Hør hele vol. 1 av diskografivinylen deres her: