Månedlige arkiver: september 2013

URINALS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

URINALS er et av de bandene som du med stor sannsynlighet har hørt en låt av og ikke visst det var dem. Bandet har blitt gjort ære på og covret av alt fra Yo La Tengo, The Minutemen, Ceremony, Mika Miko og No Age. Alt ble først samlet på ett fat på CD i 1997 av Amphetamine Reptile og ganske beskjedent kalt “Negative Capability” og nå har In The Red har påtatt seg ansvaret å re-utgi noen av de fineste, minimalistiske/nedstrippa punk rock-låtene noensinne, her er det nemlig uavbrutt med slager på slager av skranglete og småpsykedelisk pophimmelsk overdose på en dobbel-LP. Dette er ALTFOR BRA!!!

COVERS:

NO AGE – Male Masturbation

Kjøp Urinals her

BEGLOMEG – Sabzi/ Zombie Tapaz 12″

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BEGLOMEG har vært undergrunn- og live-darlings i Oslo en årrekke nå med sin sløye, buktende nattmenneske-musikk. Dekadense, kostymer, livsnyteri og en litt intern humor har gjort de til en snakkis lenge. Og nå har de overført litt nattmagi over på vinyl også. Tolvtommeren “Sabzi/ Zombie Tapaz” er både sexy og dansbar og frastøtende fascinerende på en gang. På med 3D-brillene og kast deg inn i dommedansen du også!

Sjekk ut sleazen i denne bildeserien mens du hører på disse låtene:

Kjøp den her

TOUCHE AMORE, GRAILS, CARCASS, A STORM OF LIGHT +++

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyhetshøsten dundrer videre her på Tiger. Vi har fått inn ukas hot shit! Nye plater fra TOUCHE AMORE, GRAILS, CARCASS, A STORM OF LIGHT, ALL PIGS MUST DIE, BL’AST, TIM HECKER, BEGLOMEG, GRANT HART og ca. en million andre plater!

Sjekk ut smakebiter her:

Kjøpes her

Nyheter fra HJERNESPIND!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da fikk plutselig Bl’ast – Blood-utgivelsen på Southern Lord konkuranse om å være årest beste hardcore-reutgivelse! Våre venner i Hjernespind har nemlig samlet alt det geniale danske hardcorebandet AMDI PETERSENS ARME gjorde og gitt det ut på en hendig LP med flott gatefold, tjukk vinyl og en enorm 32-siders booklet! Fikk også inn et par av den nye flotte CDen til DE HØJE HÆLE! Et must!!!

Kjøpes her 

UFOMAMMUT + TOMBSTONES på Blitz

ufomammut
Da har vi gleden av å annonsere at vi selger billetter til UFOMAMMUT i regi av BLITZ BOOKING og Oslo Beikmørke på Blitz 7 Oktober medTombstones som support! Dette blir en fantastisk kveld, så det gjelder å sikre seg billetter her:
http://www.tigernet.no/shop/browsefull.php?fid=7

https://www.facebook.com/events/201192050042657/?fref=ts

 

Noen av ukas viktigste nyheter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokkers mye fine nyheter denne fredagen. Alt fra fullengdere fra BILL CALLAHAN, DIRTBOMBS, HUNTSVILLE, NOMEANSNO (reissues) og TY SEGALL (restock), SUSANNA og FACTORY FLOOR. Pluss ferske singler fra MAGIK MARKERS og FUZZ, pluss seff mye mye mer!!!!

Dykk ned i understrømningene og lytt til noen låter her:

Kjøpes her

WINDHAND – Soma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WIIIIINDHANDDDD!!!! Vår nye 70-talls-knallfavoritt fra Richmond, Virginia brukte ikke langt tid på å følge opp superhit-debuten fra i fjor og takk og lov for det for “Soma” er helt toppklasse innrøyka og innavla stoner-doom fra de Appalachiske fjellheimer. Windhand buldrer avgårde i overdrevent-seigt og grusende godt tempo. Midt i blinken for alle som har hørt ihjel alle Sleep og Electric Wizard-skivene sine og krever noe like drøyt. Det er til og med funnet plass til en folk-aktig perle, “Evergreen”, som bryter opp albumet på en god måte og sikrer litt variasjon. Perfekt for lange kjøreturer over norske fjellvidder og dype tåkedaler!

Sjekk ut låter fra plata her:

Kjøpes her

MION’S HILL – Black Death

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolbotn fortsetter å produsere topp-klasse, primitiv death metal av den gamle skolen. I kjølvannet av Obliteration. Aura Noir, Darkthrone, Nekromatheon og Condor kommer nå MION’S HILL (oppkalt etter en Sabbat-låt) inspirert av første bølge av metalband som Hellhammer, Bathory og Venom. Denne debut LPen leverer der den skal. Sjangertro og brutal med praktfulle,  infernalske jammerskrik levert av bassist og vokalist Jonas Bye. Begrenset til 500 kopier på vinyl, utgitt på Apocalyptic Empire.

Hør “Necrotizing Fasciitis” her:

Kjøp plata her

FEFFE – Uendelig Kos LP

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne tok oss på senga! Bak det enkle pseudonymet FEFFE og den litt misvisende tittlen “Uendelig Kos”  serverer Fredrik Severin (som også spiller i lokale gromband som Tremoro Tarantura og Wind) sin debut-LP, og vi kvier oss ikke med å kalle dette en umiddelbar soveroms-plingplongklassiker. Her bys det på alt fra finurlig fingerspill ala Six Organs of Admittance og James Blackshaw, orientalsk-inspirerte pasasjer ala Ravi Shankar og Grails, til svevende og dronete lydlandskap som hører naturlig hjemme hos artister som f.eks Tim Hecker og Oren Ambarchi.  Alt sammen sømløst sydd sammen til en helhetlig knallsterk og behagelig syreplate. Denne bør folk få med seg!

Utgitt på Syrin Vinyl i begrenset opplag.

 

Sjekk ut sporet “Blør i Blått” fra plata her:

Kjøp den her

PS: Sjekk også ut en annen flott norsk utgivelse i samme sjanger FNS – “FNS” CD/LP på Miasmah. Fortsatt tilgjengelig fra oss, her.

DESTRUCTION UNIT + POP. 1280

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La oss snakke litt om to helt ferske utgivelser på amerikanske Sacred Bones records. Først ut; eksplosiv støypunk. DESTRUCTION UNIT var et band frontet av Ryan Rousseu (også kjent under navn som Ryan Wong, Elvis Wong Reatard, Ryan Rousseau og  Todd Bridges) og sprang ut av tidligere samarbeid med Jay Reatard (de to spilte sammen i The Reatards) og Alicja Trout (alle tre spilte i Lost Sound sammen) og bandet ga ut sin første EP ved navn “My Disease” i år 2000. Siden den gang har bandet gitt ut både smått og stort i rykk og napp, men det er først i år med en ganske fersk besetning bandet virkelig har fått luft under vingene og Destruction Unit virkelig har blitt et fulltidsband. Både albummet “Void” som kom i våres og “Deep Trip” som akkurat kom ut koker fullstendig over av sprø energi og krasse, skeive låter og tvinger seg langt fram i besvistheten. Allerede fra spor nummer en “The World On Drugs” hviner gitarene såpass høyt og tvinger seg rett inn i øregangene og formelig roper ut at dette ikke blir en alminnelig musikkopplevelse. Lag på lag med både gitarere og synth og trommer kverner på et pulserende lappeteppe av grumsete garasjerocklyd og støy. Dette er vel så langt man kommer fra glatt og letthørt popmusikk. Heftig, tåke-psykedelisk aggresjon er vel det nærmeste man kan karakterisere dette som. Ganske perfekt synes vi med andre ord!

Bandet spiller også live På Revolver i Oslo sammen med DARK TIMES og the UPTIGHTS, så det er et must å få med seg!

Sjekk ut åpningssporet på albummet her:

Kjøp plata og billetter her

En annen godbit på samme plateselskap er nye verket til New York City-bandet POP. 1280 kalt “Imps of Perversion”. Ta en dæsj stygg støyrock som Big Black og Jesus Lizard og kok det ihop med et mørkere åttitall-synthrockbrygg av Bauhaus og Tuxedomoon og man nærmer seg hva bandet holder på med. Pulserende dunkelt, bekmørkt og skakkjørt med vokalist Chris Bugs messende, monotone vokal på toppen. Når bandets debutalbum “The Horror” kom ut i fjor var det mange som (med rette) fikk bakoversveis av hvor bra dette bandet var og på oppfølgeren graver de seg enda mer ned i miseren og det industrielle, kalde uttrykket de behersker så godt. Meget meeeeget imponerende!

Hør på låta “Lights Out” her:

Kjøpes her