Nettbutikken

Ukas anbefalinger!

Skrevet 25. august, 2017 av

Tiger er en uavhengig platebutikk som fører en utrettelig kamp for musikalsk mangfold og kreativ frihet. Fra butikken får undergrunnen hjelp til å vokse gjennom digerdistro, merch.no og plateselskapet Fysisk Format. Denne uka har vi silt ned all musikken vi får tilsendt til disse fire essensielle skivene:

Sjekk ut TIGERTIPS på Spotify!

Tigertips: Despereaux – Hugging the Cactus 12″

Fan av Propaghandi? Liker du forrykende rask og medrivende hardcore? Ja da har du et nytt favorittband her. Despereaux har ulmet lenge i undergrunnen. Endelig er de ute med sin første fysiske utgivelse.
Vinyltrykk og distro digitalt og fysisk av Diger!
Kjøp på Tigernet

 

Tigertips: Bloody Beach – Boys LP

Leken tropisk rock fra Bergensbaserte Bloody Beach. Vinyltrykk og fysisk distro av Diger!
Kjøp på Tigernet

Ukas Klassiker: Psychic TV – Allegory and Self

Repress av den legendariske samleren fra Psychic TV! Om ca tre års tid vil det komme en ny bølge med band inspirert av disse. Start forberedelsene nå.
Kjøp på Tigernet

 

Se gjennom det siste ankomne skiver på Tiger:

nyeankomne

Meld deg på Tigers epostlisteDet beste fra undergrunnen: Post-punk, Emo og Psykedelia

Skrevet 14. juli, 2017 av

Tiger er en uavhengig platebutikk som fører en utrettelig kamp for musikalsk mangfold og kreativ frihet. Fra butikken får undergrunnen hjelp til å vokse gjennom digerdistro, merch.no og plateselskapet Fysisk Format. Denne uka har vi silt ned all musikken vi får tilsendt til disse tre essensielle skivene:

Sjekk ut TIGERTIPS på Spotify!

Tigertips:
Modern Love – Tross Alt

Trossalt1400pxBelive

På debutskiva si definerer Modern Love lydsporet til en revolusjonær sommer. Det er intenst, treffsikkert og med eksistensiell politisk snert som bør tiltale fans av klassisk skandinavisk punk som Ebba Grön og Kjøtt, anarko-band som Zounds og The Mob. Eller skal vi ikke bare si The Clash? Energiske og forfriskende saker ihvertfall!

Slippdato 28.07

Forhåndskjøp på Tigernet

Tigertips:
Sunface – Observatory

sunface-observatory-2400

Tung psykedelisk bass-drevet stoner rock! Det er helt konge å se at band i Norge utforsker den mer trippy siden av stoner musikk. Bør sjekkes ut av fans av Slomatics, Sleep, Earthless, Dead Meadow.

Kjøp på Tigernet

Tigertips:
You Could Be A Cop – You Could Be A Cop

You-Could-Be-A-Cop

Slowcore fra norske emo-veteraner kjent fra bl.a Youth Pictures Of Florence Henderson.
YCBAC er vakkert, lettbent og inneholder et snev old school emo. Bør sjekkes ut om du liker Low, Cranes, Rainer Maria, Slowdive.

 

Kjøp på Tigernet

Se gjennom det siste ankomne skiver på Tiger:

nyeankomne

Flere musikktips fra oss på Tiger: 

Meld deg på Tigers epostliste


Stikkord:


Tigeråret 2016

Skrevet 16. desember, 2016 av

Tid for å oppsummere alt som summeres kan!
TIGERÅRET 2016 på Tigernet

Her er Kristians oppsummering:

Her er Jørns oppsummering:

Her er Urkes oppsummering:

Her er Andreas oppsummering:

Stikkord: , ,


Tiger ser inn i fremtiden og skimter en svinaktig fin skive

Skrevet 7. oktober, 2016 av

ludvigmoon_kin
Det sies at platebutikker er håpløst gammeldagse. At vi frimodig gjør plateanbefalinger uten å basere oss på algoritmer feks. Men en ting skal vi ha: Vi kan se inn i fremtiden. Akkurat nå skimter vi debutskiva til Ludvig Moon som slippes neste uke. Og vi skimter at den er svinaktig fin!

Nok et blinkskudd fra Riot Factory som var først på ballen med artister som Highasakite og Bendik og som i det siste har servert kramgode skiver med Snøskred, Dråpe og Sauropod.
Sjekk ut denne videoen

Ludvig Moon lager slitesterk og velorkestrert oslo-indie. Liker du Elliott Smith, Sufjan Stevens eller Little Hands of Asphalt så bør du belønne deg selv med denne!

Forhåndskjøp her

Stikkord: , ,


Ukas klassiker: CONVERGE – You Fail Me Redux

Skrevet 24. juni, 2016 av

youfailmeredux
Sjeldent har tittelen ‘Ukas klassiker’ vært så treffsikker som nå. Converge – You fail me er ute i ny sonisk drakt, a.k.a. remixet av ingen ringere enn deres egne Kurt Ballou. Når det gjelder album som har betydd mye i form av inspirasjon til andre band kommer ‘You Fail Me’ høyt på lista. Converge var allerede veteraner da ‘You Fail Me’ kom ut i 2004, men plata oser av desperasjon og har et preg av undergrunn ved seg. Det er det få som får til på plate nummer 5.

I remixen har Kurt Ballou fått frem mer low end, og lybildet generelt låter mer åpent. Finfint for både nye og gamle fans. I et intervju med noisey forteller Kurt at han ikke remixet albumet for fansen, men for seg selv, han bedyrer at valget med å gi ut en remix av ‘You Fail Me’ ikke er en «Cash grab» men snarere et nostalgisk dypdykk i Converge historie. Det vi liker med denne utgivelsen er at den gir fansen en mulighet til å oppdage en «gammel» klassiker på ny, et åpnere lydbilde gir oss en mulighet til å få med oss minute detaljer som ikke kom fram i originalutgivelsen.

Når alt det er sagt så er jo ‘You Fail Me’ et beist uten like, den tekniske riffingen med merkelige tempo har blitt en Converge merkevare, Og vi digger det!
KJØP YOU FAIL ME PÅ TIGERNET

Lytt på albumet her:

Stikkord: , , , ,


Bransjevelter 10 ute nå!

Skrevet 9. juni, 2016 av

cover-mockup1000

Maktbastionene i norsk musikkbransje skal ikke føle seg trygge idag. Nå blir nemlig salve nummer to av Norges nye musikkblad fyrt av. Godt over 100 sider med musikkstoff fra grasrota, pluss en samleskive stappet av hemmelige hits som sparker oppover.

KJØP BRANSJEVELTER PÅ TIGERNET

Bak initiativet står Platebutikken Tiger i Oslo, med Erik Johan Egenes (Fjellparkfestivalen, Flekkefjord Rockeklubb) som redaktør.

«Den frie kulturen blir stadig trua i dagens Norge. Bastioner som studioet Endless Tinnitus og Verdensmagasinet X kjemper nå for sin eksistens. Dette nummeret er dedikert til dem og deres kamp,” sier redaktør Egenes.

Bladet har blitt lengre siden sist og er ikledd en sprakende, sommerlig drakt, men essensen er den samme: å gi et best mulig tidsbilde av Musikk-Norge anno akkurat nå. Hør samleren her:

Inni bladet finner du et manifest fra Honningbarna, en artikkel som utforsker musikk for døve, artistsamtaler mellom Frøkedal/New World Vulture og Magnus Moriarty/The Switch. Haley Shea fra Sløtface søker poppunkens indre vesen med Yngve Andersen fra Blood Command/Loyal Blood Records. Vi snakker om samleskiver med Rune Grammofon, Smalltown Supersound, Blitz, Øyafestivalen og Metronomicon, vi kommer nærmere på mystikken og omgangsformen i jazzlabelen Hubro. Vi har tegneserier, bandanbefalinger og mye mer.

Bladet ledsages også av en sporliste hvor vi får nye, eksklusive låter fra Lucy Swann, Norsk Råkk, Hilma Nikolaisen, Honningbarna og The Switch for å nevne noen.

Sjekk ut Skallas låt under:

Stikkord: ,


UKAS ALBUM: HALF JAPANESE – PERFECT

Skrevet 19. april, 2016 av

halfjapanese_perfect_edit

Det er ingen som er en gøyere kompanjong å gå seg vill i hodet sitt med enn Half Japanese, og «Perfect» åpner opp enda flere ukjente hjertekamre.

Det er snaue 40 år siden Fair-brødrene fra tulletettstedet Uniontown plukket opp gitarene sine, lot være å stemme dem, og la ut på en gigantoman lo-fi-hurratur i form av trippeldebutalbumet «1/2 Gentlemen/Not Beasts».

Siden har medlemmene flydd inn og ut gjennom svingdøra, men visjonæren Jad Fair står fjellstøtt. Ikke bare som leder av bandet, men som premissleverandør på fagfeltet kverning av krisp, psykotisk lo-fi. «Det derane e nåe helvedes leven», som de sa i Flekkefjord.

På «Perfect» spriker det her og der som en gammel hissig jukeboks. Den første melodien i tittellåta høres nesten ut som en nasjonalsang, og på åpneren «That is That» høres det faktisk ut som Jad omsider har lært seg en powerchord, selv om han sverger til at «the only cord I know is the one I plug into the amp». Garageriffet i «Hold On», snakkesynginga og gospelcountrytonene i «You And I». Og dette er bare i løpet av de første fem låtene! Du er ikke halvveis enda en gang.

Vi har spilt skiva taktfast helt siden release i januar, og sitter og ruger på de siste to eksemplarene nå. Liker du nynnende skrangling i øret? Knytt joggeskoa og meld deg i sjappa sporenstreks – eller kjøp vidunderet på Tigernet!

Sjekk ut generasjon perfekt virtuelt:


TIGERTIPS: IVAR GRYDELAND – STOP FREEZE WAIT EAT

Skrevet 23. oktober, 2015 av

ivargryd

Labelen Hubro Music er i et hissig groove for tida. Det diskes opp med gjennomarbeida og flotte plater i ei takt som gjør at vi knapt har klart å fordøye den ene før den neste utsøkte retten serveres. En av flere som fortjener hederlig omtale, og vel så det, er Ivar Grydelands siste, som er ute i hyllene denne fredagen.

Gitaristen Grydeland har holdt det gående siden forrige årtusen og er en av de viktigste aktørene innen norsk eksperimentell og/eller improvisert frijazz og samtidsmusikk. Den siste tida har han vært aktiv med band som Dans Les Arbes, for ikke å glømme Huntsville, som sågar har nærma seg noe som ligner kommersiell suksess. Men han er også en habil soloutøver og det er dette som nå er festa til rillene med Stop Freeze Wait Eat.

Dette er nok ikke først og framst musikk for utålmodige sjeler, som vil ha en rask liten banger tidsklemt inn på Spotify-lista «jogg & vors». Derimot er det et helstøpt album, som med dvelende og vakre partier oppfordrer til å sette deg ned for å lytte. Det er vakkert, lavmælt og beskjedent, men også utfordrende og heftig. Hadde ikke vi på Tiger hatt varige mén etter tiår med wall of sound, hadde vi sikkert også klart å pinpointe mer nøyaktig hvor de tydelige utenomeuropeiske elementene er henta fra. Liflig og lekkert er det lell.

Sjekk ut andre Hubro-greier og, f.eks. Morten Qvenlids Personal Piano, Geir Sundstøls Furulund og Brutter sin sjøltitulerte HER .

IVAR GRYDELAND PÅ TIGERNET

Hør Ivar spille og fortelle om bl.a. sitt forhold til Jimi Hendrix under:


UKAS KLASSIKER: AT THE DRIVE-IN – ACROBATIC TENEMENT

Skrevet 23. oktober, 2015 av

atdi

Tiger har alltid slått et slag for emoen. Det er derfor en sann glede for oss å trekke fram en av bautaene innenfor denne utskjelte sjangeren, skarve fire uker etter at vi holdt messe for Possesseds «Seven Churches» her på Tigerbloggen.

Standupkomikeren Bill Hicks fra Texas ble en gang spurt «whatcha readin’ for?» mens han satt på kafé og… vel, leste. Det samme spørsmålet kan man se for seg at El Paso­gjengen i At the Drive­-In fikk slengt i fleisen av mang en macho redneck da de slapp debutplata, med den meget lite folkelige tittelen «Acrobatic Tenement».

Plata smalt som ei bombe midt i hele USAs konservative, skyteglade bibelbelte; her var det noen som gav faen i reglene, og de spilte ikke outlaw country. Derimot består hele halvtimen av sinna emocore, arrangert slik at låtene både er komplekse og fengende, med støypop fiklet inn blant de stadige taktskiftene for å skape litt ekstra lidenskapelige svisker.

Etter tolv år som musikalske giganter i The Mars Volta, lengtet Cedric og Omar tilbake til den ungdommelig galskapen fra tiden som At the Drive­-In. De stiftet bandet Antemarque for å fortsette der de slapp – med ganske labert resultat. Det er på Acrobatic Treatment fra 1996 at magien ligger: texansk angst i frontkollisjon med en underliggende eim av feelgood. Kjøp, snurr og dans deg løs fra monokulturelle tvangstrøyer!

AT THE DRIVE-IN PÅ TIGERNET

Hør én av mange gromlåter fra skiva her:

Stikkord:


Ukas Album: Desaparecidos – Payola

Skrevet 18. juli, 2015 av

desapa
Desaparecidos første album er en av de skivene som kan oppfylle det ikoniske platesjappe-øyeblikket hvor folk omfavner et band første lytten. Nå er de tilbake igjen, 13 år senere og låter som om det ikke har gått en dag. Bandet som frontes av Bright Eyes’ Conor Oberst, drar på fra første låt med harmdirrende indierock som balanserer perfekt mellom vekkelsmøteaktig megalomani og skjemtende ironi. Dette er stolt og heroisk og harmdirrende rock av beste merke!

Stikkord: , ,