Nettbutikken

PUNKRABATT OG SPILLELISTA TIGERTIPS: PUNK & HARDCORE

Skrevet 24. april, 2015 av

luoiidrsdfgsffttszwoc

På Tiger foregår en evig, intens, men for all del, underholdende kjekling om hva som er bra / ræva punk og ikke minst om hvorvidt dette eller hint fortjener å kalles punk i det hele tatt. Nå har kollegiet satt sammen en spilleliste, og som en fering av dette mesterstykket av diplomati og forsoning er det 20 % salg på all punk/hardcore fram til neste fredag.

Punk og Hardcore SALG

Spillelista finnes i Wimp og Spotify:

Stikkord: , , , ,


Hils på vår nye butikkansatt: Sigrun!

Skrevet 16. mai, 2014 av

sigrunisjappa

Hils på Sigrun som har blitt ansatt som butikk medarbeider på Tiger! Sigrun blir å treffe bak disken hver mandag til torsdag. Vi lar Sigrun introdusere seg selv:

-Eg er 27 år, har ein master i populærmusikk frå UiO og driv med hardcore på fritida. Interessert i musikk i ulike sjangrar og er like oppteken av Sjostakovitsj som av Mayhem. Har tidlegare jobba som musikkjournalist, spelt 13 år i korps og sit på mykje unyttig Lady Gaga-trivia.

-Fortell om en musikkopplevelse som har satt dype spor i deg
-Ei viktig musikkoppleving for meg har vore å oppdage punk og hardcore. Som tenåring sleit eg med å identifisere meg med musikken eg vart eksponert for. Det var overvekt av klagande, alkoholiserte gamle gubbar som burde ha klippa skjegget og lest ei bok. Hardcoren derimot, hadde alt. Ungdomleg råskap, aggressivitet, politikk, nulltoleranse for dårlege haldningar og ellers absolutt ingen reglar. Hardcore har forma meg både som lyttar og som person.

Her er tre Tigertips fra Sigrun:


-En av indierockens fremste syngemenn, knallsterke låter med god tilbakelent stil

 

 

-Dynamisk post-punk fra 90-tallet. Pakka med patos!

 

 

-Ein av noregs fremste samtidsmusikarar demonstrerer bruksområda til den mennesklege stemma


Tiger takker nei til Record Store Day

Skrevet 7. april, 2014 av

Dagsavisen

Flytt deg RSD du står i veien for sola!

I dag kan du lese i Dagsavisen at Tiger har bestemt seg for å droppe samtlige Record Store Day titler. Hvorfor?

 • Les artikkelen her
 • Record Store Day startet som et prisverdig iniativ for småbutikkene. Men småbutikkene henger sammen med smålablene. For hvert år som går flommer det inn stadig flere reutgivelser fra de store selskapene. Rekker av reutgivelser av nøyaktig de samme skivene som overbefolket Nice Price hyllene i CD-alderen.

  Det er hyklerisk av Record Store Day å utelukke de store kjedebutikkene når de lar konseptet sitt bli dominert av nettopp kjedebutikkene

  Tiger har som mål å gi kundene ny og relevant musikk og jobber tett med lokale labler og band. Der leverer ikke Record Store Day: Ingen norske utgivelser og overvekt av urelevante reutgivelser. Det er viktigere enn noensinne at en god platebutikk også er et filter som skåner kundene for meningsløse utgivelser. Hos oss skal kundene vite at vi har gjort et utvalg og vurdering basert på kvalitet og relevans, ikke bare salgbarhet.

  Klassikerne klarer seg selv, men hver uke slippes det god, gripende og ny musikk som trenger min og din hjelp for å bli hørt.


  Minneord om Tor Andre fra Andreas Tylden

  Skrevet 28. mars, 2014 av

  tylden

  Imorgen 29. mars, er det 10 år siden dødsfallet til Tiger-grunnlegger Tor Andre Knudsen. Vi markerer det med en minnekonsert på Pokalen/Vulkan og en serie minneord fra folk med et forhold til Tor Andre. Nå er turen kommet til Andreas Tylden, på Tiger mest kjent som drivende kraft i JR Ewing, One Tail One Head og Altaar.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • -Tor Andre var først og fremst en person som elsket å skravle. Aller mest om musikk. Han var en ekte musikknerd som brukte absolutt alle ressurser på å spre undergrunnsmusikk som, på den tiden, ytterst få hadde kjennskap til. Han var mitt første møte med DIY og åpnet med det dørene til en helt ny verden som senere skulle ha stor innvirking både musikalsk og personlig.

  torandre3

  -Jeg har veldig gode minner fra da jeg jobbet på Progress – i kjelleren hos foreldrene oppe på Ammerud. Han lagde alltid en helt fantastisk god vegetar gryterett jeg ikke har smakt siden. Fortsatt bitter for at jeg aldri fikk lurt til meg oppskriften.

  Stikkord: , , , , ,


  Minneord for Tor Andre fra Fredrik Bakkemo

  Skrevet 27. mars, 2014 av

  I anledning tiårsmarkeringen av Tiger-grunnlegger Tor Andre Knudsens dødsfall, publiserer vi en serie minner og kommentarer fra folk som hadde et forhold til han.

  Vi gir ordet til Fredrik Bakkemo, aspirerende familieterapaut, bodøværing og mannen bak Smart Patrol Records:
  Fredrik Bakkemo
  (foto Karl Halse)


  ”Progress Mailorder, du snakker med Tor André!”

  -Mitt første møte med Tor André var en annonse for Progress Mailorder i Musikkavisen Puls rett etter at Blitz Hits CDen fra 10-årsjubileumet kom ut. Det må ha vært i 1992. Jeg kan godt huske at den første bestillingen var de to første studioalbumene til Life… But How to Live It? på vinyl. Etter det ble det en tett relasjon. Tor André sendte mange pakker opp til Bodø og begynte etter hvert å ringe hjem til meg på foreldrene mine sin fasttelefon. Det ble lange samtaler om hardcore/punk og livet generelt.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • -Jeg husker jeg følte meg veldig sett av han til tross for at han holdt til på Østlandet og jeg bodde i nord. Jeg kan huske at jeg og Tor André reflekterte mye sammen. Tor André var opptatt av at Norge var et langstrakt land geografisk og at dette var en utfordring når det kom til å skape en tett scene. Tor André var alltid opptatt av at flere band måtte følge Life… But How to Live It? sin modell og spille hele Norge fra nord til sør. En kunne ikke bare reise på turné i Tyskland hvis en hadde som ambisjon om å få et navn også i Norge mente Tor André. Dette var veiledning som traff mitt hjerte. Da jeg senere gikk i gang med å hjelpe The Spectacle med å booke sine turnéer, var det alltid viktig å få inn spillejobber på Inndyr eller i Ørsta. Ofte var disse spillejobbene mye gøyere og viktigere enn de i København og Milano.

  -I 1996 husker jeg at jeg planla å reise til Oslo for å se en av So Much Hate sine mange avskjedskonserter. Jeg kan huske at jeg nevnte det for Tor André at jeg vurderte å ta turen til Oslo og kan huske at han skrev et brev tilbake om at jeg gjerne kunne bo hos han, men han spesifiserte et krav om at jeg ikke måtte spy ned hele leiligheten siden han og de andre som bodde der var sånn halvveis straight-edge. Jeg husker at jeg synes dette var en festlig invitasjon. Jeg endte dessverre ikke opp med å reise. Det skulle likevel vise seg at denne invitasjonen var åpen så lenge han levde…

  -Mot slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet skulle det bli utallige timer på madrass på gulvet i leiligheten til Tor André. Han var alltid på giversiden og det var aldri et nei i hans munn. En gang husker jeg vi sikkert var 15 personer som lånte leiligheten hans en helg i forbindelse med en konsert på Blitz, selv så dro han til foreldrene sine for å sove. Jeg tror det at jeg og de andre i min gjeng var fra ulike avkroker i Norge gjorde at relasjonen til Tor André ble helt spesiell. Tor André og Tiger ble vårt forankringspunkt i Oslo. Vi ble rask kjent med hele mennesket. Tor André kjente etter hvert begge brødrene mine og traff dessuten foreldrene mine.

  -Tor André var helt unik. Jeg tror det jeg satt aller størst pris på var at han hadde en evne til å utfordre meg og de perspektivene jeg hadde. Det gav grobunn til mange gode samtaler. Jeg savner han!

  Stikkord: , , , , ,


  Tor Andre Minneord: Torgny Amdam

  Skrevet 25. mars, 2014 av

  Torgny

  I anledning minnekonserten 29. mars for Tiger grunnlegger Tor Andre Knudsen, tok vi en prat med Torgny – tidligere Amulet-vokalist, nå solo artist og generell kulturell kraftplugg – om hans forhold til Tor Andre:

  -Tor Andre tok det som for mange kun forblir en «ungdomsinteresse» og gjorde det til hele sitt voksne liv. Han skapte sin egen arbeidsplass med en tydelig og bevisst profil på hva slags musikk han formidlet og hvordan. Husker ham som veldig pasjonert på vegne av musikk han trodde på.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • Sjekk ut Grønn Extra fra siste skiva til Torgny:

  -Jeg husker den første samtalen vår var over telefon da han fortsatt bodde hjemme hos foreldrene sine og drev distroen sin derifra. Vi endte opp med å snakke i over en time om forskjellige plater og band vi digga. Som en ung hardcorekid var det fett å støte på en ildsjel som ham.

  Stikkord: , , ,


  SJAPPESNAKK: BEN SAND – Revolver

  Skrevet 18. mars, 2014 av

  BEN SAND har vært mangeårig turnemanager for Serena Maneesh back in the days, han booket masse bra band til Garage i Oslo de to siste årene før det ble lagt ned, og han er inne i sitt fjerde år som bookingansvarling på Revolver. Han er dessuten en regelmessig bidragsyter til det underholdene surmaga, engelskspråklige, norsk-orienterte musikkstedet Bad Sounds, pluss han er en av tre som fikler med et av de siste årenes virkelige kule tilskudd til byens festivalflora: Oslo Psych Fest. Hvert år rømmer han landet for vinterhalvåret til fordel før sydligere, eksotiske strøk. Likevel får han det til å rulle og gå her hjemme på konsertscenen i Møllergata. Revolver har et knallsterkt program framover så vi tenkte det var tid for en liten prat.

  sjappesnakk2

  Hey Ben!! Fortell oss litt om alle fete, kommende shows på Revolver nå. Noen personlige favoritter?

  Jeg er supergira på vårprogrammet. Bookinga har gått strålende så langt i år. Desverre går jeg glipp av en del av dem sjøl siden jeg er opptatt med å bøtte ned på med 5-kroners øl her borte i østen (red. anm. Ben er for tiden i Thailand). Men vi har altså noen som utmerker seg, sånn som Nisennenmondai, Shonen Knife, Windhand som spiller sin første konsert på norsk jord, The Warlocks spilte akkurat, pluss – mektige Melt Banana kommer til å knuse kjelleren om et par ukers tid. Glemte nesten at Toxic Holocaust spiller med Exhumed. Og Girls Against Boys blir et skikkelig «blast from the past».

  Noe som du er spesielt stolt over å ha fikset nå?

  Jeg må si å booke Nisennenmondai til lille Revolver føltes bra.

  Selve Oslo Psych Fest flytter til Vulkan/ Pokalen i høst, men kommer de individuelle konsertene som leder opp til festivalen fortsatt til å være på Revolver?

  Vårt hjerte kommer alltid til å være ved Revolver selvfølgelig! Selve 3-dagersfestivalen blir på Vulkan + Pokalen, men helgen før blir det kick-off-party på Revolver med et dødsbra norsk band, og søndagen etter festivalen kommer det til å skje noe «underlig» i kjelleren på Revolver.

  I tillegg så kommer vi til å gjøre OSLO PSYCH NIGHTS som vanlig en gang i måneden på Revolver. Neste konserten ut der er Dead Ghosts, med support fra våre venner Sofi Lofi!

  Finnes det et band som ikke har spilt på Revolver allerede som du gjerne skulle sett komme?

  Jeg booket neeesten Flipper for to år siden. Det hadde vært flott. Og Pierced Arrows for et par år siden også. Bli frisk Fred!

  Er det band som du har forsøkt å få fatt i som bare fortsetter å være helt umulige å booke?

  THESPITSTHESPITSTHESPITSTHESPITS !!!! De kommer til å bli min bane. Forsøkte tre ganger, bekreftet dem til å spille to ganger og de kansellerte begge gangene. Aaaargh. Særlig når man vet hvor utrolig bra konserten hadde blitt.

  ben

  Beskriv ingrediensene til den perfekte Revolver-kvelden. Hva trengs?

  Folk som dukker opp tidlig for å se supportbandet, oppfører seg respektfullt ovenfor bartenderne og dørvaktene, at folk kjemper seg fram forerst foran scenen og ikke bare står ti meter unna, og at folk danser vilt som om ingen så på dem. Band elsker et publikum som virkelig viser at de trives og har det gøy.

  Hvilke band er de verste å ha med å gjøre? Hvem har vært mest plagsomme?

  Hmmm. De verste bandene har faktisk vært de sporadiske leie-avtale-bandene som vi takker ja til for å fylle opp kjelleren på på en helg. De banda som vi ikke velger ut selv. De dukker alltid opp med de mest oppblåste egoene på tross av at de sjelden har utgitt så mye som en demo ennå eller vet hvordan man skal stemme gitarene sine. De behandler arbeidsstaben som dritt og klager alltid på ting.

  Med unntak av psych, er det en musikksjanger som du mener er undervurdert og underskattet her i Oslo, som du skulle ha sett fler folk bli mer oppmerksomme på?

  Vel, jeg syns det er nok av singer-songwriters and metal/hX-band i Oslo akkurat nå, men jeg hadde elsket om fler folk hadde dukket opp for å få med seg støykonserter ala KK Null, Oren Ambarchi, The Haxan Cloak etc. Det eksisterer en liten hengiven klan, men den burde vært større med tanke på størrelsen på byen.

  Nevn tre band som burde oppløses.

  Sivert Høyem, Dunderbeist, Black Debbath.

  Nevn tre band som burde vært mer populære enn det de allerede er.

  Tremoro Tarantura, Biosphere, Simen Tangen.

  Noen råd til folka som kommer på Revolver framover?

  Vær hyggelig. Hils på vaktene. Ikke bli altfor snydens på vorspielet. Tips bartenderne og please vær så snill å ha litt overblikk over omgivelsene dine. Hvis du er den høyeste jævelen i lokalet, prøv å stå et lurt sted. Bortsett fra det – bare drikk og hygg deg!
  revolver2

  Se hele programmet og kjøp billetter for kommende konserter på Revolver HER


  Åpningstider

  Skrevet 16. desember, 2013 av

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Tigers åpningstider i jula!
  Hverdag: 11-18
  Laurdag: 10-17
  Søndag: 15-18
  Og grunnet planlagt usømmelig & meget hedensk oppførsel blir det julestengt 24-26. desember og 30. – 1. januar.

  Stikkord: ,


  Postordre før jul!

  Skrevet 16. desember, 2013 av

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Postordren på Tiger går unna som aldri før! Vi står parat med papp og teip og tar unna alle bestillinger fortløpende. For ting du vil ha fremme før jul anbefaler vi at du bestiller så fort som mulig og ihvertfall før 19. desember.

  Her finner du godsakene:
  HELE VINYLKATALOGEN
  ANBEFALTE SKIVER
  TILBUD

  Send oss en epost hvis du lurer på noe!


  Ledig stilling på Tiger

  Skrevet 6. desember, 2013 av

  sign3

  Tiger er en uavhengig platebutikk som har holdt til på baksiden av Folkets Hus ved Youngstorget siden 1996.
  Vi gjør vårt beste for være en kompromissløs og egenartet platebutikk, et sted musikkinteresserte kan meske seg i nisjenytelser og elitistiske gleder. Ved siden av sjappa driver vi også nettbutikk/postordre og plateselskapet Fysisk Format.

  2014 skal bli året Tiger når nye høyder og da trenger vi en ny ansatt til å stå i butikken.

  Du må et stort musikalsk engasjement, formidlingsglede og evnen til å sette en egen musikalsk agenda.
  Det daglige arbeidet vil bestå i salg, kundeservice og rydding av butikken, men du må også kunne bidra til markedsføring og strategiske planer.

  Personen vi søker etter er:
  -Ryddig, pålitelig og fokusert
  -Utadvendt, sosialt offensiv og hyggelig
  -Kunnskapsrik, men åpen og ivrig etter å oppdage ny musikk

  Som ansatt på Tiger vil du muligheten til å påvirke musikkhistoriens gang. Via våre kunder og samarbeidspartnere vil du treffe og samarbeide med de mest engasjerte og interessante menneskene innenfor musikk i norge idag.

  Stillingen er på 70%.
  Lønn etter avtale.
  Ønsket starttidspunkt: 15. Februar.

  Send CV og en presentasjon av deg selv med begrunnelse for hvorfor vi bør ansette deg.
  Søknaden kan leveres personlig på papir i sjappa, per epost til kristian@tigernet.no eller i brevsform til Tiger Safari AS, PB 8828 St Olavsplass, 0130 Oslo. Spørsmål kan sendes per epost.

  Søknadsfrist 10. januar.
  Vil du vite mer om Tiger kan du lese litt om bakgrunnen her