Nettbutikken

Ukas Klassiker: Anti-Cimex-skiver

Skrevet 22. juni, 2018 av

Helt rått å ha en solid dæsj med Anti-Cimex inne igjen i sjappa! Et banebrytende, men dessverre ofte oversett band i internasjonal sammenheng når man betrakter rekka av klassikere fra åttitallet. Ja, det er fort og gæli d-beat hardcore, men Anti-Cimex tilføyde litt metallarmering og ei klype hard rock ‘n’ roll-salt til signatursounden sin allerede i starten i ’82-84. De samme ingrediensene som Bathory eksperimenterte med på samme tid, bare med ulikt resultat.

For fans av: Okkultokrati, NAG og West Coast Holocaust-era Kvelertak!

Anti-Cimex på Tigernet

Stikkord: , , ,


Sjappesnakk: Haraball

Skrevet 20. april, 2018 av

Femmerbanden Haraball fra Kongsberg slår tilbake med album nummer tre på Fysisk Format: HYPNO!

De to første skivene ble hyllet av punkpresse verden over for sin nådeløst presise og kjappe hardcore, men denne gang blir lytterne utsatt for en litt annerledes musikalsk reise. Vi tok en prat med bandet om blant annet det.

Nå er «Hypno»-plata ute, og etter sigende har dere skrelt bort «alt som låter hardcore». Hvorfor ble dere lei hardcore?

Hmm.. Vi er vel ikke «lei hardcore», men lei av å lage hardcore. 2 LP’er og to 7-tommere er jo mer enn de fleste bra hardcore-band lager, og det er vel en grunn til det. Vi begynte å kjede oss og da kan det skje bra ting.

Blir ikke lei av «Pick Your King» sjueren til Poison Idea, for å si det sånn. Men jeg må innrømme at jeg har kuttet ned på doseringene. Det ville egentlig vært fjernere om denne plata ikke var et brudd med det gamle. Da hadde det vært noe alvorlig feil med oss, og anmelderne ville spurt seg om dette er et rop om hjelp.

Den plata her føles litt som når du har holdt deg til øl et par års tid, og så blir du blasta på rødvin. Du blir enda fullere, og det er «stylish» i tillegg!

Hvis dere skal trekke fram ett norsk band som fortjener mer oppmerksomhet, hvilket er det?

Plumbo? Men da oppmerksomhet fra myndighetene. Det finnes noen låste, lydtette kjellere fulle av hemmeligheter til det bandet der. Da kunne vi overtatt bandbussen deres. Eller, nei, æsj, glem det.

Det er litt pussig at Plumbo har tatt tilbake ordet Haraball. Vi tok det fra bygda, ironisk, også kommer bygda og tar det tilbake. Og en annen ting, han Plumbo-fyren fikk jo besøk av et spøkelse når han satt på dass. En gammel dame med langt hår som han spurte om han burde satse på musikken, og hun svarte ja. Det er jo sånne ting Hypno-lp’n handler om.

Ikke at vi bøyer oss i støvet akkurat, men likevel.

Hvilke skiver har inspirert den nye vendinga i Haraball-soundet?

Masse proto-punk og rar punkrock. Killed by Death, Rikk Agnew – All By Myself, Crisis, Wipers, Screamers – live at mabuhay gardens ’78, The Fall – Hex Enduction Hour, Rocket From The Tombs.

Haraball – «Hypno» på Tigernet

 

Stikkord: , , , ,


Egenes’ Tigertips: Uke 16

Skrevet 20. april, 2018 av

Erik Egenes jobber på Tiger, i forlaget Fanfare, spiller gitar i Føkkefjord og dugnadsjobber i Fjellparkfestivalen på 10. året. Her er hans Tigertips akkurat nå:

GOAT GIRL – «GOAT GIRL»
Hengslete, mørk rock drevet av enkle melodier – et sted nedi gata til Electrelane og Nirvana på «In Utero». Vokalen minner meg om norske Carmen Villain, som er et stort kompliment.

CUNT FISTULA – «CREAM SODA»
Siden det er Record Store Day, kan jeg trekke fram en ultra-spesiell utgave. Forskjellen fra resten er at denne faktisk er relevant. Cover laget for hånd av Christopher Køltzow, strengt limitert til fem unike eksemplarer. Tung materie på tung 180 grams vinyl.

THE MEN – «DRIFT»
Dette bandet får til omtrent alt de prøver på. Der den forrige Men-plata fosset over i fuzz, er det knapt en eneste elgitar på denne plata. Men det groover fullt så godt som sist.

Stikkord: ,


Sjappesnakk: Ann Kristin Traaen fra Dark Times

Skrevet 13. april, 2018 av

Det er ikke hver dag Dark Times kommer med noe nytt, men når de først kryper ut av sitt Black Hole Crew, bør alle med sans for melodiøs og mørk punk spisse ørene. Plata «Tell Me What I Need» er ute i disse dager, og makta er herved demonstrert, nok en gang. Gitarist og vokalist Ann Kristin Traaen stakk innom sjappa og vi tok en kjapp prat med bandet.

Gratulerer med ny plate! Den heter «Tell Me What I Need». Hva ligger bak tittelen?

«Tell Me What I Need» har en slags tredobbel betydning. For det første viser tittelen til en generell usikkerhet som preger mange i den typen samfunn vi lever i, for det andre viser den til at veldig mange nettopp prøver å fortelle oss hva vi trenger, uten at vi ber om dette. Dette kan kanskje særlig gjelde unge kvinner. Men for det tredje, kan spørsmålet leses som en slags utfordring, i lys av de to første tolkningene – fortell meg hva jeg trenger en gang til, og se hva som skjer.

Hvis du skal trekke fram ett norsk band som fortjener mer oppmerksomhet, hvilket er det?

Våre labelmates Outer Limit Lotus, som har et debutalbum på trappene. De er Norges beste liveband! Urbanoia, Mokri og Bag Boy fortjener også alt de kan få av oppmerksomhet.

Tre skiver som har inspirert albumet?

Det finnes ingen spesifikke album som har inspirert denne plata. Vi har bare aldri hatt noen mål om å høres sånn eller sånn ut – ikke at det fører til en eller annen ekstremt original sound. Vi er bare tre forskjellige mennesker som hører på en del forskjellig musikk, og så lager vi musikk sammen.

Skaff deg «Tell Me What I Need» på Tigernet her

Hør «Tell Me What I Need» på Bandcamp her:

Stikkord: , , ,


PUNKRABATT OG SPILLELISTA TIGERTIPS: PUNK & HARDCORE

Skrevet 24. april, 2015 av

luoiidrsdfgsffttszwoc

På Tiger foregår en evig, intens, men for all del, underholdende kjekling om hva som er bra / ræva punk og ikke minst om hvorvidt dette eller hint fortjener å kalles punk i det hele tatt. Nå har kollegiet satt sammen en spilleliste, og som en fering av dette mesterstykket av diplomati og forsoning er det 20 % salg på all punk/hardcore fram til neste fredag.

Punk og Hardcore SALG

Spillelista finnes i Wimp og Spotify:

Stikkord: , , , ,


Hils på vår nye butikkansatt: Sigrun!

Skrevet 16. mai, 2014 av

sigrunisjappa

Hils på Sigrun som har blitt ansatt som butikk medarbeider på Tiger! Sigrun blir å treffe bak disken hver mandag til torsdag. Vi lar Sigrun introdusere seg selv:

-Eg er 27 år, har ein master i populærmusikk frå UiO og driv med hardcore på fritida. Interessert i musikk i ulike sjangrar og er like oppteken av Sjostakovitsj som av Mayhem. Har tidlegare jobba som musikkjournalist, spelt 13 år i korps og sit på mykje unyttig Lady Gaga-trivia.

-Fortell om en musikkopplevelse som har satt dype spor i deg
-Ei viktig musikkoppleving for meg har vore å oppdage punk og hardcore. Som tenåring sleit eg med å identifisere meg med musikken eg vart eksponert for. Det var overvekt av klagande, alkoholiserte gamle gubbar som burde ha klippa skjegget og lest ei bok. Hardcoren derimot, hadde alt. Ungdomleg råskap, aggressivitet, politikk, nulltoleranse for dårlege haldningar og ellers absolutt ingen reglar. Hardcore har forma meg både som lyttar og som person.

Her er tre Tigertips fra Sigrun:


-En av indierockens fremste syngemenn, knallsterke låter med god tilbakelent stil

 

 

-Dynamisk post-punk fra 90-tallet. Pakka med patos!

 

 

-Ein av noregs fremste samtidsmusikarar demonstrerer bruksområda til den mennesklege stemma


Tiger takker nei til Record Store Day

Skrevet 7. april, 2014 av

Dagsavisen

Flytt deg RSD du står i veien for sola!

I dag kan du lese i Dagsavisen at Tiger har bestemt seg for å droppe samtlige Record Store Day titler. Hvorfor?

 • Les artikkelen her
 • Record Store Day startet som et prisverdig iniativ for småbutikkene. Men småbutikkene henger sammen med smålablene. For hvert år som går flommer det inn stadig flere reutgivelser fra de store selskapene. Rekker av reutgivelser av nøyaktig de samme skivene som overbefolket Nice Price hyllene i CD-alderen.

  Det er hyklerisk av Record Store Day å utelukke de store kjedebutikkene når de lar konseptet sitt bli dominert av nettopp kjedebutikkene

  Tiger har som mål å gi kundene ny og relevant musikk og jobber tett med lokale labler og band. Der leverer ikke Record Store Day: Ingen norske utgivelser og overvekt av urelevante reutgivelser. Det er viktigere enn noensinne at en god platebutikk også er et filter som skåner kundene for meningsløse utgivelser. Hos oss skal kundene vite at vi har gjort et utvalg og vurdering basert på kvalitet og relevans, ikke bare salgbarhet.

  Klassikerne klarer seg selv, men hver uke slippes det god, gripende og ny musikk som trenger min og din hjelp for å bli hørt.


  Minneord om Tor Andre fra Andreas Tylden

  Skrevet 28. mars, 2014 av

  tylden

  Imorgen 29. mars, er det 10 år siden dødsfallet til Tiger-grunnlegger Tor Andre Knudsen. Vi markerer det med en minnekonsert på Pokalen/Vulkan og en serie minneord fra folk med et forhold til Tor Andre. Nå er turen kommet til Andreas Tylden, på Tiger mest kjent som drivende kraft i JR Ewing, One Tail One Head og Altaar.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • -Tor Andre var først og fremst en person som elsket å skravle. Aller mest om musikk. Han var en ekte musikknerd som brukte absolutt alle ressurser på å spre undergrunnsmusikk som, på den tiden, ytterst få hadde kjennskap til. Han var mitt første møte med DIY og åpnet med det dørene til en helt ny verden som senere skulle ha stor innvirking både musikalsk og personlig.

  torandre3

  -Jeg har veldig gode minner fra da jeg jobbet på Progress – i kjelleren hos foreldrene oppe på Ammerud. Han lagde alltid en helt fantastisk god vegetar gryterett jeg ikke har smakt siden. Fortsatt bitter for at jeg aldri fikk lurt til meg oppskriften.

  Stikkord: , , , , ,


  Minneord for Tor Andre fra Fredrik Bakkemo

  Skrevet 27. mars, 2014 av

  I anledning tiårsmarkeringen av Tiger-grunnlegger Tor Andre Knudsens dødsfall, publiserer vi en serie minner og kommentarer fra folk som hadde et forhold til han.

  Vi gir ordet til Fredrik Bakkemo, aspirerende familieterapaut, bodøværing og mannen bak Smart Patrol Records:
  Fredrik Bakkemo
  (foto Karl Halse)


  ”Progress Mailorder, du snakker med Tor André!”

  -Mitt første møte med Tor André var en annonse for Progress Mailorder i Musikkavisen Puls rett etter at Blitz Hits CDen fra 10-årsjubileumet kom ut. Det må ha vært i 1992. Jeg kan godt huske at den første bestillingen var de to første studioalbumene til Life… But How to Live It? på vinyl. Etter det ble det en tett relasjon. Tor André sendte mange pakker opp til Bodø og begynte etter hvert å ringe hjem til meg på foreldrene mine sin fasttelefon. Det ble lange samtaler om hardcore/punk og livet generelt.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • -Jeg husker jeg følte meg veldig sett av han til tross for at han holdt til på Østlandet og jeg bodde i nord. Jeg kan huske at jeg og Tor André reflekterte mye sammen. Tor André var opptatt av at Norge var et langstrakt land geografisk og at dette var en utfordring når det kom til å skape en tett scene. Tor André var alltid opptatt av at flere band måtte følge Life… But How to Live It? sin modell og spille hele Norge fra nord til sør. En kunne ikke bare reise på turné i Tyskland hvis en hadde som ambisjon om å få et navn også i Norge mente Tor André. Dette var veiledning som traff mitt hjerte. Da jeg senere gikk i gang med å hjelpe The Spectacle med å booke sine turnéer, var det alltid viktig å få inn spillejobber på Inndyr eller i Ørsta. Ofte var disse spillejobbene mye gøyere og viktigere enn de i København og Milano.

  -I 1996 husker jeg at jeg planla å reise til Oslo for å se en av So Much Hate sine mange avskjedskonserter. Jeg kan huske at jeg nevnte det for Tor André at jeg vurderte å ta turen til Oslo og kan huske at han skrev et brev tilbake om at jeg gjerne kunne bo hos han, men han spesifiserte et krav om at jeg ikke måtte spy ned hele leiligheten siden han og de andre som bodde der var sånn halvveis straight-edge. Jeg husker at jeg synes dette var en festlig invitasjon. Jeg endte dessverre ikke opp med å reise. Det skulle likevel vise seg at denne invitasjonen var åpen så lenge han levde…

  -Mot slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet skulle det bli utallige timer på madrass på gulvet i leiligheten til Tor André. Han var alltid på giversiden og det var aldri et nei i hans munn. En gang husker jeg vi sikkert var 15 personer som lånte leiligheten hans en helg i forbindelse med en konsert på Blitz, selv så dro han til foreldrene sine for å sove. Jeg tror det at jeg og de andre i min gjeng var fra ulike avkroker i Norge gjorde at relasjonen til Tor André ble helt spesiell. Tor André og Tiger ble vårt forankringspunkt i Oslo. Vi ble rask kjent med hele mennesket. Tor André kjente etter hvert begge brødrene mine og traff dessuten foreldrene mine.

  -Tor André var helt unik. Jeg tror det jeg satt aller størst pris på var at han hadde en evne til å utfordre meg og de perspektivene jeg hadde. Det gav grobunn til mange gode samtaler. Jeg savner han!

  Stikkord: , , , , ,


  Tor Andre Minneord: Torgny Amdam

  Skrevet 25. mars, 2014 av

  Torgny

  I anledning minnekonserten 29. mars for Tiger grunnlegger Tor Andre Knudsen, tok vi en prat med Torgny – tidligere Amulet-vokalist, nå solo artist og generell kulturell kraftplugg – om hans forhold til Tor Andre:

  -Tor Andre tok det som for mange kun forblir en «ungdomsinteresse» og gjorde det til hele sitt voksne liv. Han skapte sin egen arbeidsplass med en tydelig og bevisst profil på hva slags musikk han formidlet og hvordan. Husker ham som veldig pasjonert på vegne av musikk han trodde på.

 • TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION
 • Sjekk ut Grønn Extra fra siste skiva til Torgny:

  -Jeg husker den første samtalen vår var over telefon da han fortsatt bodde hjemme hos foreldrene sine og drev distroen sin derifra. Vi endte opp med å snakke i over en time om forskjellige plater og band vi digga. Som en ung hardcorekid var det fett å støte på en ildsjel som ham.

  Stikkord: , , ,