Nettbutikken

Tigertips: Knut Wiggen – Electronic Works 1972-1975

Skrevet 19. oktober, 2018 av

Etter ti måneders opphold er kvalitetsmerket O. Gudmundsen Minde aktuelle med ny utgivelse. Denne gangen skuer dette vidsynte plateselskapet nok en gang tilbake til opptak fra søttitallet, slik de også gjorde på den flotte Sverre Larssen-plata «Wind Harp Recordings» som kom ut nesten på dagen for et år siden.

Knut Wiggens søttitallskomposisjoner gjennom den revolusjonerende softwaren MusicBox, som han selv utviklet, er med på å markere startskuddet for skandinavisk electronica. Her presenteres opptakene på vinyl for aller første gang!

KNUT WIGGEN PÅ TIGERNET

 

Stikkord: , , , ,


Ukas album: Espen T. Hangård – Primær

Skrevet 19. oktober, 2018 av

Espen T. Hangård har tidligere gitt oss blant annet episk dronemetall med ALTAAR, forvrengt death gjennom Diskord og episk hvakandukalledet med KILLL – blant masse annet – men den musikalske stien er mer krokete og mangslungen enn som så.

Mye mer, faktisk. På plata «Primær» disker Espen opp med et elektronisk lydbilde, med arsenal av synther og trommemaskiner i sentrum. Musikken seiler stø kurs framover mens den samtidig klarer å åpne dører til bittesmå nye universer rundt hver loop. Må høres og danses til!

PRIMÆR PÅ TIGERNET

 

Stikkord: , , ,


Ukas album: Earth Ship – Resonant Sun

Skrevet 5. oktober, 2018 av

Earth Ship er både breialt OG utflippa, slik plateomslaget tilsier at dette Berlin-bandet skal være. Groovy gitarriff som har vært på bærtur og smakt på ymse psykedeliske påvirkningskilder.

Deres femte album, faktisk, med stødig stonermetal tynga ned av doom. Sikker vinner for deg som digger High On Fire, Red Fang og … ja, du både skjønner og digger greia.

EARTH SHIP PÅ TIGERNET

Stikkord: , , , ,


Tigertips: Frosk – Homo Erectus

Skrevet 27. september, 2018 av

Det er en betydelig brøk med glade småbysbarn her på Tiger, så når det kommer en plate der bandet selv erklærer at «småbyen står i sentrum», spisser vi ørene litt ekstra. Og å gjøre nettopp dét var (og er) en veldig god idé i denne forbindelse, nemlig den første plata til de radikale visesangerne i Frosk på 42 år.

Mye har skjedd siden 1976, men Frosk begir seg ikke på den store musikalske fornyelsen. Det er nesten litt som å reise tilbake i tid å høre på denne plata. Samtidig er låtene langt fra oppgulpspreget, og temaene det berettes om føles aktuelle. Frosk er en munter fryd å høre på, musikalsk sett, med et viktig alvor ulmende under overflaten av låtene.

Frosk – Homo Erectus på Tigernet

Stikkord: , , ,


Ukas klassiker: The Low Frequency In Stereo – The Low Frequency In Stereo

Skrevet 20. september, 2018 av

Denne uka inviterer vi Tigerkunder til å nyte dette fortryllende haugalandske eposet fra tidlig totusentall: det har faktisk gått 15-16 år siden debutplata til The Low Frequency In Stereo kom ut, som den første juvelen i krona til et band som snart feirer 20 år.

Her kan du høre norsk postrock fra tiden før store deler av sjangeren ble overbefolket og formelridende. De lange passasjene durer og går i et medrivende driv – før det plutselig foretas fullstendig uvante vendinger. Det hele utført med sparsom instrumentering og en minimalistisk tilnærming. Haugesundsbandet beviser også at man ikke nødvendigvis trenger kvarterslange låter for å mane fram det atmosfæriske.

En soleklar norsk undergrunnsklassiker!

«The Low Frequency in Stereo» på Tigernet

Stikkord: , , ,


Ukas album: V/A – 2018: Pønk i Norge (UTSOLGT)

Skrevet 20. september, 2018 av

Atter en punksamler tilsendt oss fra Fucking North Pole oppi Nordens Paris. denne gang med en bred slagside av råkjørende snadder fra hele Norge – Vi kan nevne representanter i fleng: skapunk med Norsk Råkk, bygdepunk med Veislakt, skatepunk med Anti-Lam Front, hardcore med Mørkt Kapittel, hurra-politisk poppunk med Pappasaft … og alt derimellom. Dig in!

«2018: Pønk i Norge» på Tigernet (UTSOLGT)

Stikkord: , ,


Ukas album: Future Usses – The Existential Haunting

Skrevet 14. september, 2018 av

Omslaget som tar deg imot på amerikanske Future Usses’ debutplate er nærmest Kittelsensk, bare lysere, klarere og mer moderne. Og det som gjemmer seg bak speiler sånn sett førsteinntrykket ganske fint, for det er lumsk og undrende musikk du får her. Metal som har vært på skogtur om våren og luktet på utsprungne blomster.

Gjengen fra Philadelphia har ikke gått slurvete til verks produksjonsmessig, og både Kurt Ballou fra Converge og Jon Nunez fra Torche er involvert i den delen. Ikke noe vanskelig å tenke seg fram til hvordan det står til med hverken ambisjon eller grandios gitarlyd, med andre ord.

Helt riktig plate å få nå som vinden begynner å blåse kaldt igjen!

Future Usses på Tigernet

Stikkord: , , , ,


Sjappesnakk: Harpefoss Hardcorefestival

Skrevet 11. september, 2018 av

 

Dette er andre året med Harpefoss Hardcorefestival. Fortell oss litt om Harpefoss, og hvorfor Harpefoss trenger en hardcorefestival.

Harpefoss er en perle av et sted som ligger langt oppe i Gudbrandsdalens dype skoger og fjell. Det er ikke flust med denne typen konserter i dalen så når vi arrangerte festivalen for første gang i fjor så vi fort at dette var et etterlengtet arrangement.

Vi ville lage en litt annerledes scene slik at vi kunne bidra til det rike kulturlivet som er i Gudbrandsdalen. Vi vil skape et miljø rundt festivalen slik at det med tiden kan inspirere andre til å starte sine musikalske prosjekter innenfor ulike subsjangere.

Med bare én festival bak oss har vi klart å skape oss et navn i punk- og hardcoremiljøet, dette er vi utrolig stolte over, og vi vil fortsette å prøve og forbedre oss som festival og fortsette og holde DIY-ånden i live.

Dere var innom Tiger med en særdeles smakfull fanzine. Fortell litt om hvorfor dere har lagd den og hva den inneholder.

Jompi: Tusen takk for hyggelige ord! Vi er veldig stolte av den. Etter festivalen i 2017 så satt vi igjen med så utrolig mye bra bildemateriale fra bla. Brennvidde Foto, Bødvar Hole og Gustav Brandbyge. Så vi tenkte at dette må vi bruke til noe kult.

Vi fikk raskt med oss Henrik Zwart fra Anger Management Fanzine på laget og så satte vi i gang. Zinen inneholder mange fotografier fra festivalen i fjor, pluss et eventyr/sagn fra området som er flott illustrert av Øystein Bakke og en tekst om hvordan vinne noen andre sin kjærlighet som er vakkert illustrert av Kristine Knapstad.

Zinen er printet i et begrenset opplag på 100stk og fås kjøpt under festivalen, på Kunstnernes Hus i Oslo og hos dere i Tiger.

Bødvar Hole: Jeg husker ikke helt når ideen begynte å luftes, men når den først var ute var det en no-brainer. Å samle de beste bildene fra alle fotografene som var tilstede under den aller første Harpefoss Hardcorefestival i fysisk format? Selvfølgelig!

Henrik Zwart: Å klippe og lime sammen en hardcore-bildefanzine med kunstneriske vibber er noe jeg har lyst til å lage helt siden jeg begynte å klippe og lime punk/kunst-fanziner. Jeg er alltid ute etter å utvide horisonten, så når Johnny spurte meg om jeg ville hjelpe til var det som en drøm kom i oppfyllelse.

Hva er det beste norske hardcorealbumet gjennom tidene?

Jompi: Her måtte vi velge 2 band siden vi ikke ble helt enige. Johnny holder en knapp på Snöras – Plague Waters og jeg tok Kaospilot – Shadows.

FESTIVALPASS KJØPES HER — ZINE PÅ TIGERNET

Stikkord: , , ,


Benjamin Fingers introguide til norsk eksperimentell musikk

Skrevet 31. august, 2018 av

Benjamin Finger er en fyr som har fingrene(!) i det meste. I tillegg til å være en all-round godfyr, har Benjamin gjort musikkvideoer for Jim Jarmusch og polske no wave-band, kortfilmer, fotoutstillinger – og ikke minst: gjennomgående bra musikkutgivelser siden 2007, enten selvutgitt eller  på særdeles mange bra undergrunnslabler. En rekke album som foreløpig har fjorårets «For Those About to Love» og blodferske «Scale of Blindness» som høydepunkt.

Det ryktes at det er Tiger som sitter på de aller siste eksemplarene av «Scale of Blindness», så slå til raskt:

«Scale of Blindness» på Tigernet

Mens Benjamin var innom Tiger med platene, satte han i samme slengen sammen en introduksjonsguide til norsk eksperimentell musikk:

Mesteparten kan høres på Spotify:

Den fullstendige lista ser slik ut:

1) Alog – Every Word Was Once an Animal (eller Severe Punishment and Lasting Bliss)

2) Munch – Addicted

3) Reflections In Cosmo – Balklava

4) Jenny Hval – Untamed Region

5) Kim Hiorthøy – Wait

6) Children and Corpse playing in the streets – Echoes

7) Sturle Dagsland – Guaifing (eller Dollhouse)

8) Burning Motherfuckers – Rolling on the sound of silence

9) FNS (Frederik Ness Svendal) – I think she’s asleep

10) Phonophani – Farger Rundt (eller Kreken)

11) André Borgen – Airlock Express

12) Deathprod – Treetop Drive (Part 1)

13) Silje Nes – Superimpositions of Metal and Air

14) Single Unit – Passion, pirates and parasites

15) Årabrot – The Horns Of The Devil Grow

16) Supersilent – 10.8 (eller 10.4)

17) Arne Nordheim – Warszawa

18) NOXAGT – Coefficient Ascender eller Soft Sugar

19) Kjetil D. Brandsdal – Cubicki

20) Thinguma JigSaw – Burden of Genius

21) Fra Lippo Lippi – A Moment Like This

22) Maja S.K. Ratkje – Winergarden (eller River Mouth Echoes)

23) Bjørn Torske – Bryggesjau

24) Arve Henriksen – Black Mountain

25) Seid – Sleep

26) Skarnspage – Lønsstriden aar totusinde

27) Tom Opdahl – Epispedural Soup

28) Biosphere – Startoucher

29) Spunk – Septemberunderlaget

30) Lars Myrvoll – Departure

31) James Plotkin and Paal Nilssen-Love – The Skin, the Colour

32) Biosphere – Phantasm

 

Stikkord: , , ,


Ukas tilbud: Khmer/Livstid split

Skrevet 24. august, 2018 av

Norsk d-beat sammen med en brutal blanding av svartmetal, hardcore og Crust fra Spania. Trykket på en svart 10’’ med silketrykkt cover. Et must for en hver som setter pris på nevnte sjangre.

Du finner denne pluss en håndfull andre titler her:

UKAS TILBUD PÅ TIGERNET