Nettbutikken

Tigertips: Knut Wiggen – Electronic Works 1972-1975

Skrevet 19. oktober, 2018 av

Etter ti måneders opphold er kvalitetsmerket O. Gudmundsen Minde aktuelle med ny utgivelse. Denne gangen skuer dette vidsynte plateselskapet nok en gang tilbake til opptak fra søttitallet, slik de også gjorde på den flotte Sverre Larssen-plata «Wind Harp Recordings» som kom ut nesten på dagen for et år siden.

Knut Wiggens søttitallskomposisjoner gjennom den revolusjonerende softwaren MusicBox, som han selv utviklet, er med på å markere startskuddet for skandinavisk electronica. Her presenteres opptakene på vinyl for aller første gang!

KNUT WIGGEN PÅ TIGERNET

 

Stikkord: , , , ,


Ukas album: Espen T. Hangård – Primær

Skrevet 19. oktober, 2018 av

Espen T. Hangård har tidligere gitt oss blant annet episk dronemetall med ALTAAR, forvrengt death gjennom Diskord og episk hvakandukalledet med KILLL – blant masse annet – men den musikalske stien er mer krokete og mangslungen enn som så.

Mye mer, faktisk. På plata «Primær» disker Espen opp med et elektronisk lydbilde, med arsenal av synther og trommemaskiner i sentrum. Musikken seiler stø kurs framover mens den samtidig klarer å åpne dører til bittesmå nye universer rundt hver loop. Må høres og danses til!

PRIMÆR PÅ TIGERNET

 

Stikkord: , , ,


Tigertips: Action & Tension & Space – Skåredalen Funhouse

Skrevet 17. oktober, 2018 av

Altså: The Low Frequency in Stereo, Lumen Drones, Electric Eye, Soft Ride, Ape Club, Undergrünnen. Masser av Tiger-favoritter innen kosmisk musikk-paraplyen i den lista der altså, og det er medlemmer derfra som står bak undergrunnsstayeren Action & Tension & Space.

Dette bandet skriver seg også inn på den ovennevnte kosmiske lista, og blander medlemmenes bakgrunn i repetiv jazz og upretensiøs, tyskættet psych-prog på en usedvanlig fengende måte.

ACTION & TENSION & SPACE på TIGERNET

Stikkord: , ,


Ukas klassiker: Omega Tribe – No Love Lost

Skrevet 15. oktober, 2018 av

Du trodde kanskje UK-anarkopunken fra tidlig åttitall kun rommet oppstykket låtstruktur og pamflett-distribuerte kjeftetekster? Vel, det går mye i det, men ikke glem at selv denne svarte og tungsinnede siden av punk også kan kline til med hits. Omega Tribes «No Love Lost» fra 1983 ble nylig reutgitt på vinyl, og her har vi en plate som forener den konseptuelle siden ved klassikere som Crass og Flux of Pink Indians med innslag av både pop og hardcore.

Sluttresultatet av miksen deres er elleve låter som passer bra til både demo og fest, enten du vil hytte med neven eller skåle med bjørnungen. Og da har man jo et lydspor til en god slump av livet allerede. Fortjener å spilles om og om igjen!

OMEGA TRIBE PÅ TIGERNET

Stikkord: , , ,


Ukas klassiker: Noxagt – Collection 1

Skrevet 4. oktober, 2018 av

Norges beste støyrockere, Noxagt fra Stavanger, slapp for noen år siden samleplata med det nøkterne navnet «Collection 1». Ikke la deg lure av en arkivpreget tittel: bak den gjemmer det seg noen av bandets aller beste spor. Det sier ikke så lite når det er snakk om et band som aldri har lagd et dårlig album, enten de spiller signatur-støyrocken sin eller de mer abstrakte sakene fra startgropa.

Her finner du blant annet låter fra det aller første, uutgitte Noxagt-albumet fra 2001, og ikke minst: en enestående Peel Session fra 2004. En god introduksjon til et av de mest oversette bandene her i landet, til og med i undergrunnen.

Det vakre omslagsmotivet er silketrykka også, så 169 kr ble plutselig en helt latterlig god pris for så mye godsaker.

NOXAGT PÅ TIGERNET

Stikkord: , , , ,


Ukas album: Syndrom – Bloodbeats

Skrevet 28. september, 2018 av

Ute i høstregnet på jakt etter litt dyster rocking? Da kan du stoppe opp og kneppe frakka di godt igjen, for i dag blåser Syndrom ut sitt siste verk «Bloodbeats» på Big Day Records. Tittelen lover godt om hva som venter: mørk riffrock med mange forskjellige karaktertrekk, men under særlig sterk påvirkning av kraut, post-punk og lignende dystre avskygninger.

Men det er ikke bare død og fordervelse i kålen her heller: først og fremst består «Bloodbeats» av låter med et driv og en pulserende beat som får deg til å hviske helt hypnotisert etter mer.

Syndrom – Bloodbeats på Tigernet

Stikkord: , , ,


Tigertips: Jessica Sligter – Polycrisis:yes!

Skrevet 28. september, 2018 av

«Polycrisis:yes!» er nok en storslagen statement fra en av våre favorittkomponister fra samtidens Norge: Jessica Sligter. Etter noen supre plater på Hubro slår hun enda sterkere tilbake denne gangen, hvor hun i tillegg har tatt seg av hele produksjonsjobben selv.

Jessica Sligter – Polycrisis:yes! på Tigernet

Stikkord: , ,


Tigertips: Frosk – Homo Erectus

Skrevet 27. september, 2018 av

Det er en betydelig brøk med glade småbysbarn her på Tiger, så når det kommer en plate der bandet selv erklærer at «småbyen står i sentrum», spisser vi ørene litt ekstra. Og å gjøre nettopp dét var (og er) en veldig god idé i denne forbindelse, nemlig den første plata til de radikale visesangerne i Frosk på 42 år.

Mye har skjedd siden 1976, men Frosk begir seg ikke på den store musikalske fornyelsen. Det er nesten litt som å reise tilbake i tid å høre på denne plata. Samtidig er låtene langt fra oppgulpspreget, og temaene det berettes om føles aktuelle. Frosk er en munter fryd å høre på, musikalsk sett, med et viktig alvor ulmende under overflaten av låtene.

Frosk – Homo Erectus på Tigernet

Stikkord: , , ,


Ukas klassiker: Dismal Euphony – Soria Moria Slott

Skrevet 27. september, 2018 av

En av de glemte granene i skogen av Kittelsen-inspirerte, folkloristiske norske metallband på nittitallet er definitivt Dismal Euphony og deres «Soria Moria Slott» fra 1996. Det er ikke bandets feil heller: utgivelsen ble i sin tid nektet utgitt av Napalm Records i sin originale lo-fi-prakt. Istedenfor ble et nytt fargesprakende cover slengt på og låtene remikset nesten til det ugjenkjennelige.

Som i en eldgammel saga, sverget bandet hevn, og anla et løfte om å en gang gi den ut slik den var ment: på vinyl, med tegnet cover i svart-hvitt, og deilig upolert produksjon. Og det er slik som dette den låter best også: trolsk, lumsk, forlokkende og djevelsk.

Kommer innpakket i ubestrøket gatefold, der teksten er trykket med et nydelig preg i sølv.

Dismal Euphony – Soria Moria Slott på Tigernet

Stikkord: , , ,


Ukas klassiker: The Low Frequency In Stereo – The Low Frequency In Stereo

Skrevet 20. september, 2018 av

Denne uka inviterer vi Tigerkunder til å nyte dette fortryllende haugalandske eposet fra tidlig totusentall: det har faktisk gått 15-16 år siden debutplata til The Low Frequency In Stereo kom ut, som den første juvelen i krona til et band som snart feirer 20 år.

Her kan du høre norsk postrock fra tiden før store deler av sjangeren ble overbefolket og formelridende. De lange passasjene durer og går i et medrivende driv – før det plutselig foretas fullstendig uvante vendinger. Det hele utført med sparsom instrumentering og en minimalistisk tilnærming. Haugesundsbandet beviser også at man ikke nødvendigvis trenger kvarterslange låter for å mane fram det atmosfæriske.

En soleklar norsk undergrunnsklassiker!

«The Low Frequency in Stereo» på Tigernet

Stikkord: , , ,