Nettbutikken

Tigertips: forseggjort gatefold-sjutommer fra Byllepest Distro

Skrevet 2. august, 2018 av

Ny rekord i sjutommer!

Det er ikke hver dag det ramler inn et så gjennomført «worldwide hardcore attack» som det Byllepest Distro disker opp med på denne gatefold-dobbelsjueren. Ei håndtrykket, utbrettbar lefse med korte kunstverk signert Muro, Gazm, Blank Spell og Negativ – leverandører av rasende punk fra Sør-Amerika, Nord-Amerika og Norge. Alt presset inn på et par høyst potente 7″ vinylskiver. Det følger faktisk med et lite appellinnlegg også, signert Byllepest-Skunk.

Stemningen er med andre ord bokstavelig talt til å ta og føle på her. Du MÅ komme innom sjappa og iaktta denne med både hender og blikk.

Muro & Gazm & Blank Spell & Negativ – Infection 1 på Tigernet

Stikkord: , , , , , , ,


Ukas Klassiker: Anti-Cimex-skiver

Skrevet 22. juni, 2018 av

Helt rått å ha en solid dæsj med Anti-Cimex inne igjen i sjappa! Et banebrytende, men dessverre ofte oversett band i internasjonal sammenheng når man betrakter rekka av klassikere fra åttitallet. Ja, det er fort og gæli d-beat hardcore, men Anti-Cimex tilføyde litt metallarmering og ei klype hard rock ‘n’ roll-salt til signatursounden sin allerede i starten i ’82-84. De samme ingrediensene som Bathory eksperimenterte med på samme tid, bare med ulikt resultat.

For fans av: Okkultokrati, NAG og West Coast Holocaust-era Kvelertak!

Anti-Cimex på Tigernet

Stikkord: , , ,


Tigertips: Snail Mail – Lush

Skrevet 21. juni, 2018 av

Det er ikke noe vits i å gjøre et stort nummer ut av at Snail Mail utgjøres av 18 år gamle Lindsey Jordan. 18 er tross alt bare nettopp et nummer (ha-ha!) og med låtene Snail Mail disker opp med her, trenger man uansett ikke drahjelp fra eksterne faktorer.

Betraktende indierock som klarer å både være soveroms-lavmælt og rockeband-bombastisk.

Snail Mail – «Lush» på Tigernet

Stikkord: , ,


Ukas Jubilant: Haust – Ride the Relapse

Skrevet 14. juni, 2018 av

Tenk at det har gått ti år siden den første Fysisk Format-langspilleren ble utgitt. Det er heller ingen sped begynnelse, for Haust-debuten «Ride the Relapse» la grunnlaget for en helt ny, malevolent misdannelse av punk, noiserock og metal. En oppskrift som en drøss band i undergrunnen har tatt til seg siden, uansett avskygning av den etter hvert så svære hardcore-paraplyen.

Et sånt jubileum går selvfølgelig ikke forbi i stillhet. Snarere tvert imot, siden Haust-besetningen av 2008 gjenforenes for én kveld for å spille plata i sin helhet. Dette skjer førstkommende lørdag, 16. juni 2018, under Fysisk Fest på Blitz. Facebook-event her.

Og, forresten? Det er kun ett eks igjen av Ride the Relapse på vinyl.

HAUST – «RIDE THE RELAPSE» PÅ TIGERNET

Stikkord: , , , , ,


Tigertips: Duvel – Attempts At Speech

Skrevet 25. mai, 2018 av

Det er ikke hver dag man får sjansen til å klistre på sin egen «Parental Advisory»-lapp, men i lys av dagens utfrysning av den nye Duvel-plata på Spotify, tenkte vi at det passet seg!

Med 2 dagers varsel fikk vi på Fysisk Format beskjed om at vi måtte gjøre om på coveret til debutskiva til Duvel grunnet «nudity» – ellers ville ikke Spotify slippe den på utgivelsesdagen. Ironisk nok ligger coveret uansett ute på Spotify som en singel som ble sluppet 23. mars.

Når det er sagt: dette er modnere rumpemusikk enn det meste annet du finner. Attempts At Speech viser et band bestående av 19-20-åringer som søker ut mot verden. Låtene er dystre, famlende forsøk på å forstå omgivelsene sine. Som vokalist Jack sier: «Vi er et ungt band og dette er Duvels første album. Det er på mange måter første gang vi får lov til å gi noe av oss selv til omverdenen, som et barns første ord.»

Ute på Fysisk Format i dag. Bandcamp og fysisk. Så får vi se om etterdilterne hiver seg på etter hvert.

DUVEL – «ATTEMPTS AT SPEECH» PÅ TIGERNET

Stikkord: , , ,


Tigertips: Beach House – 7

Skrevet 25. mai, 2018 av

Etter noen års stillhet slår Beach House tilbake med sitt sjuende(!) album, 7 – og for en fryd det er, nok en gang. Er det et band som klarer å mane fram eufori og melankoli i ett og samme øyeblikk, så er det denne duoen fra Baltimore.

Denne gangen er det ikke like fløyelsmykt og krystallklart som på de foregående seks platene, det virker mer som at en tåke har lagt seg over det umiskjennelige soundet deres. Mer shoegazing og space-leking enn før, muligens? Kanskje ikke så rart når Peter Kember (Spacemen 3, Spectrum) er involvert på produksjonssida.

BEACH HOUSE – «7» PÅ TIGERNET

 

Stikkord: , ,


Ukas Klassiker: Pennywise – Pennywise

Skrevet 25. mai, 2018 av

Endelig er denne rakkeren tilbake på en lang og flat en! Debuten til alle skateboarderes beste venn, Pennywise, i all sin enkle og breiale prakt. Nå som det kryper mot helg og gradestokken her i Oslo har 30-tallet i kikkerten, er det ingenting annet å gjøre enn å CRANKE både denne skiva og en kald en.

PENNYWISE – «PENNYWISE» PÅ TIGERNET

Stikkord: , , ,


Ukas Album: Torg – Palms, Beaches, Dreams

Skrevet 25. mai, 2018 av

Når en bråte medlemmer fra Ich Bin Nintendo, Broen, Skadedyr og Monkey Plot (og en drøss annet) har startet storband, da hører man etter. De har møttes på et torg av inspirasjon og smeltet sammen alt til hengslete og fokusert pop-jazz slik bare denne gjengen kan.

Utgitt på Earthly Habit, et nytt plateselskap som henter navnet sitt fra en låt av et annet tilknyttet band (Girl) og som kommer til å servere oss en serie unike (og sannsynligvis usedvanlig bra) greier framover.

Torg – «Palms, Beaches, Dreams» på Tigernet 

 

Stikkord: , ,


Ukas klassiker: Morbid Angel – Altars of Madness

Skrevet 11. mai, 2018 av

Denne helga fyller kruttønna «Altars of Madness» hele 29 år! En halv menneskealder er tilbakelagt, men standarden som denne skiva satte for død og fordervelse står bunnsolid planta i bakken den dag i dag. Tenk at et bakstreversk, ferie-glossy sted som Florida kunne føde noe som dette! Råskap fra ende til annen.

«Altars of Madness» på Tigernet

 

Stikkord: , , ,


Sjappesnakk: Haraball

Skrevet 20. april, 2018 av

Femmerbanden Haraball fra Kongsberg slår tilbake med album nummer tre på Fysisk Format: HYPNO!

De to første skivene ble hyllet av punkpresse verden over for sin nådeløst presise og kjappe hardcore, men denne gang blir lytterne utsatt for en litt annerledes musikalsk reise. Vi tok en prat med bandet om blant annet det.

Nå er «Hypno»-plata ute, og etter sigende har dere skrelt bort «alt som låter hardcore». Hvorfor ble dere lei hardcore?

Hmm.. Vi er vel ikke «lei hardcore», men lei av å lage hardcore. 2 LP’er og to 7-tommere er jo mer enn de fleste bra hardcore-band lager, og det er vel en grunn til det. Vi begynte å kjede oss og da kan det skje bra ting.

Blir ikke lei av «Pick Your King» sjueren til Poison Idea, for å si det sånn. Men jeg må innrømme at jeg har kuttet ned på doseringene. Det ville egentlig vært fjernere om denne plata ikke var et brudd med det gamle. Da hadde det vært noe alvorlig feil med oss, og anmelderne ville spurt seg om dette er et rop om hjelp.

Den plata her føles litt som når du har holdt deg til øl et par års tid, og så blir du blasta på rødvin. Du blir enda fullere, og det er «stylish» i tillegg!

Hvis dere skal trekke fram ett norsk band som fortjener mer oppmerksomhet, hvilket er det?

Plumbo? Men da oppmerksomhet fra myndighetene. Det finnes noen låste, lydtette kjellere fulle av hemmeligheter til det bandet der. Da kunne vi overtatt bandbussen deres. Eller, nei, æsj, glem det.

Det er litt pussig at Plumbo har tatt tilbake ordet Haraball. Vi tok det fra bygda, ironisk, også kommer bygda og tar det tilbake. Og en annen ting, han Plumbo-fyren fikk jo besøk av et spøkelse når han satt på dass. En gammel dame med langt hår som han spurte om han burde satse på musikken, og hun svarte ja. Det er jo sånne ting Hypno-lp’n handler om.

Ikke at vi bøyer oss i støvet akkurat, men likevel.

Hvilke skiver har inspirert den nye vendinga i Haraball-soundet?

Masse proto-punk og rar punkrock. Killed by Death, Rikk Agnew – All By Myself, Crisis, Wipers, Screamers – live at mabuhay gardens ’78, The Fall – Hex Enduction Hour, Rocket From The Tombs.

Haraball – «Hypno» på Tigernet

 

Stikkord: , , , ,